Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Ateş ve Su

                       Ateş ve Su
 
Tutkulu ve İmkanlı Bir Aşkın Öyküsü..
 
 
Üç Kişilik Tiyatro / Piyes  - 
 
Karakterler:
 
Ateş (Erkek Sevgili)
 
Su (Kız Sevgili)
 
Toprak (Ateş’in Kankası)
 
 
Karakterlerin Yapıları ve Özellikleri
 
Ateş: Yüksek Egolu Bir Adam 
 
Su: Güzel ve Akıllı Bir Kız 
 
Toprak: Bilge, İyi ve Sağduyulu Bir Dost Adam
 
 
Ateş, konuştu: Ne yapayım elimde değil, çok seviyorum Su’yu. Yapışkan ikizler gibi Su nerede ben orada olmayı istiyorum. Yeter ki, bir istesin, bin yapayım. kavanoz dipli dünyayı önüne sereyim. Olmaz denilen ne varsa Su'ya yerine getireyim. 
 
Ateş’i, başından sonuna kadar soğukkanlı tavrıyla söze girmeden meraklı bakışları ve araştıran gözleriyle dikkatlice dinleyen kankası Toprak, Ateş’in sevgilisi Su ile ilgili kendisine alelacele anlattıklarına karşılık herhangi bir yorumda bulunmadan önce ona direkt olarak şu soruyu yöneltti: Ateş, Su ile yaşadığın sorun ne? Ne oldu Allah aşkına siz böylesine karşılıklı birbirini çok seven büyük aşıklara birden hiç anlamadım! Eee.. şey.. doğru söylüyorsun. Su beni artık yanında istemiyor. Ayrıldı benden. Ayrıldık biz. Onu her şeyden çok kıskandığım için bana yaptı bunu. Birde isteklerim ne bileyim nasıl bir şey! Su Hanımefendiye çok ağır geliyormuş. Ateş’in sözünün burasında sen biraz soluklan ve zihninde düşüncelerini topla. Böylece Su meselesini daha bir aydınlığa kavuşturmak için birlikte iyi bir fırsatımız olur. 
Şöyle ki, öncelikle Ateş, Su'nun seni istememesinin nedenleri arasında bana sırayla anlattığın üç konudan birincisinde öyle anlaşılıyor ki, Su’nun seninle bir gelecek düşünmediği çok açık. İkinci konuda Su'yu fazla kıskanıyorsun galiba. Bu yüzden kanka kız haklı bence. Biliyorsun kendisi genç bir kız sonuçta ve senin her istediğini ve beklediğini yapmak gibi bir mecburiyeti yok. Yani sen ne dersen haksızsın kanka. Çünkü ikimizde ve Su’da şunu gayet iyi biliyor ki, senin onu sevdiğin ve ona değer verdiğin kadar O da, seni seviyor ve değer veriyordu sana. Bana anlattığın üçüncü konu başlığı maalesef daha da berbat. Öncelikle Su, oldukça akıllı bir genç kız. Üstelik Ateş gibi çok sevdiği bir erkek yanında varken başka erkeklere yan gözle bile bakmaz. İkincisi Su, hayata adımlarını doğrulukla basan, davranışlarında ve tutumlarında nerede, ne için, ne yaptığını ve neyi yapmayacağını ve de nerenin durak olacağını bilecek kadar da son derece dürüst ve hanım hanımcık bir kızcağız. Dolayısıyla senden otuzunu geçmiş bir adamdan oturmuş karakterini ve bazı belirgin huylarını değiştirmesini de beklemez. Su için buraya kadar kurduğum cümlelerin son sözcüğü “beklemez” oldu farkındaysan! 
 
Ateş, bence sen kendinle ilgili olan bu çok sorunlu bölümü çok iyi düşünmelisin. Evet sen tam olarak kendi beninle ilgili her şeyi ama her şeyi Su’dan fazlasıyla yapmasını istiyorsun. Bu şu demek oluyor: Su her şeyiyle ama her şeyiyle hayatını sana göre ayarlasın. Hatta hapishanede ömür boyu tutuklu kalması hükme bağlanmış bir insan gibi sana tutsak yaşasın. Yaşasın ki Ateş, sende böylece yüksek egonun ve Su'ya böyle kepaze bir şekilde sahip olmanın iğrenç keyfini sür. Ama yok öyle yağma demiş sana Su. Terketmiş seni ya sonunda! Kız çok haklı. Senin kalibrende bir delinin yanında bir ömür boyu evliliğe hangi aklı başında kız evet der. Kanka bundan böyle çok kötü bir adam olduğunu kabul et ve yoluna git demekten başka bir söz bırakmadın bana da. Tıpkı çok sevdiğini söylediğin dünkü sevgilin Su'ya bırakamadığın gibi. Kanka sen Ateş'sin ve değişmezsin anladın mı?
 
Toprak konuşmasının burasında heyecanlanarak yüksek sesle şarkı söyler gibi şaka, şaka, şaka yaptım. Hepsi şaka. Sana son söylediğim sözlerimi unut. Seninle ilgili hepsi bir mizah, hepsi mahsum bir yalan Ateş kankam. Şimdi sen esas bundan sonra söyleyeceklerime kulaklarını aç dedi ve sözlerini şöyle tamamladı: Ateş'im bak kankacığım, benim tanıdığım sen aslında dört dörtlük değerli bir insan, iyi bir aile çocuğusun çevrende seni bilen, tanıyan bütün insanlar için. Kankam benim içinde gözde bir dostun. İşte kankam böyle bu güzel taraflarını hemen hatırla ve ebedi aşkın Su'ya da bu güzel yanlarını göster ve onu çok üzmek şöyle dursun, dünya var oldukça kendinin ve onun mutluluğu için eşit şartlarda çalışacağını ona kanıtla. Ve şunu da aklının bir köşesinde benden yani kankan Toprak'tan servet ağırlığında bir dost nasihatı olarak tut. Ateş ve Su, birlikte olarak beraber olmayı hak ediyorlar. Bu yüzden birbirlerine karşı sevgili, saygılı, hürmetkarlar. Biri diğerine hiçbir şey için hiçbir şart altında en ufak bir haksızlık yapmaz ve yaşadığı sürece yapmayacaktır.
 
Ateş kankam sen sana bu anlattıklarımın ne anlama geldiğini ve gerçekliğini biliyorsun. Bu nedenle dediklerimi bundan böyle harfiyen tatbik edeceksin. Canın kadar sevdiğin Su’da, senin sayende bu güzellikleri öğrendiğinde ve ayırdına varıp, senle birlikte yaşadığında siz iki örnek ölümsüz sevgili dünyadaki diğer aşık sevgililere uzay boşluğunun sonsuzluk denizinde akıp giden berrak ırmaklar misali mutluluk parıltıları, aşk çeşmeleri, umut ışıkları olacaksınız.
 
 
 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..