Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '13

 
Kategori
Geri Dönüşüm
 

Atık cam şişe kutusu

Atık cam şişe kutusu
 

Atık cam şişe toplama kutusu ne işe yarar?


İlçe belediyemiz ve çalışanları, çevreye konulmuş olan Atık cam şişe toplama kutularına hiç özen göstermiyor…

Birkaç gün önce bir Atık cam şişe toplama kutusu önünden geçerken bir temizlik görevlisi içi şişe dolu bir poşeti yerden alıp Atık cam şişe toplama kutusuna değil de, çöp kamyonuna çöpe attı. İşin acı tarafı ise, bu içi şişe dolu poşet Atık cam şişe toplama kutusunun hemen yanındaydı. Sen kalk Atık cam şişe toplama kutusu önünde hazır bekleyen bir poşeti çöpe at, görevlinin tek yapması gereken poşeti açıp şişeleri kutuya boşaltmaktı.

Bu olayın dikkatimi çekmesindeki nedense, evde toplamış olduğum şişeleri daha birkaç gün önce o kutunun yanına bırakmış olmam, çünkü Atık cam şişe toplama kutusunun ağzı yerden çok yüksek olduğundan tekerlekli sandalyemden kutu ağzına uzanamam çok zor, bende evde toplamış olduğum içi şişe dolu poşeti kutunun yanına koymuştum. 

Biraz önce evden çıktım Erey çay bahçesine doğru gidiyorum, bir baktım aynı atık cam şişe toplama kutusu ağzına kadar dolu, neredeyse bir aydır boşaltılmamış gibi duran bu kutunun durumu içler acısı.

Belki de geçen gün temizlik işçisinin şişe dolu poşeti çöpe atmasının nedeni buydu, yani kutunun dolu olmasıydı. Bu bir ihmal, bu bir umursamazlık, bu bir bilinç bilgi eğitim eksikliği.

Bu bir zincirin halkalardan biri sorunlu olunca, diğer halkalarında aksamasına neden olması gibi.

Mademki atık şişe toplama işine girilmiş, o zaman her türlü görevi zamanında yerine getireceksin, kendin ve çalışanın bilgili bilinçli eğitimli olacak.

Benim bu olay karşısında görevimse, o kutunun dolduğunu telefon ederek veya mail atarak durumu belediyeye bildirmek, o kutunun boşaltılmasını istemek, çünkü bazen bazıları her şeyi göremiyor.

 
Toplam blog
: 120
: 522
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

His kaybı olmayan, sol tarafı felç, tekerlekli sandalyeli bir bedensel engelliyim... 1996 yılında..