Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Aurelio ve Schuster

Aurelio ve Schuster
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


Muhteşem yıldızlarıyla dikkat çeken Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ummadığı bir mağlubiyet aldı. Bu mağlubiyetin nedenlerini en baştan söylemek gerekirse Aurelio’nun kırmızı kartı ve Schuster’in değişikliklerde geç kalmasıdır. Kaleci Cenk’i mağlubiyet nedenleri arasında saymalı mıyız, bilmiyorum. Evet, Beşiktaş’ın yediği ilk golde kaleci Cenk’in büyük hatası vardı ama maçın son dakikalarında aynı kaleci farkı önledi. 

Maça Beşiktaş yine hızlı başladı. Pozisyonlar da buldu. Bu pozisyonlarda İstanbul Büyükşehir Belediyespor kalecisi Hasagiç başarılıydı. Aynı şekilde Beşiktaş kalecisi Cenk’te güven veriyordu. Fakat 35. dakikada Cenk büyük bir hata yaptı ve karşılığı da gol oldu. Bu genç kaleci böyle topları yumruklarsa daha iyi olur.  

Ama Beşiktaş’ı asıl etkileyen Aurelio’nun 45. dakikada gördüğü kırmızı kart oldu. Çünkü bu oyuncu mevki bakımından çok önemli bir yerde oynuyordu. Kadrosu hücumcu ağırlıklı oyunculardan oluşan ve bu oyuncuların da birçoğunun geri dönmediği Beşiktaş’ta Aurelio’nun kırmızı kart görmesi çok olumsuz oldu. 

Schuster’in bu durumda ikinci yarıya başlarken Aurelio’nun yerine oyuncu alması gerekiyordu ki, O da öyle yaptı. Nobre’yi çıkartıp Fernandes’i oyuna aldı. Bunun yerine Almeida- Ernst değişikliği de düşünülebilirdi. 

İkinci yarıya Beşiktaş yine baskılı başladı.66. dakikada Simao, mükemmel bir serbest vuruş golü ile siyah- beyazlılara beraberliği getirdi. 

Bu dakikadan sonra Beşiktaş galibiyet golü için daha da bastırmaya başladı. Fakat dakikalar ilerledikçe Beşiktaşlı oyuncularda maçın yoğun temposunun da etkisiyle fiziksel düşüşler başladı. Arkada büyük boşluklar vermeye başladılar. Zaten bu maça Schuster’in neredeyse bütün defans hattını değiştirerek başlaması da yanlıştı. Hilbert cezalı, Ersan da sakattı. Fakat solda İsmail ile başlanabilirdi. Gerçi İbrahim Üzülmez kötü oynamadı ama İsmail böyle bir maçta daha yararlı olabilirdi diye düşünüyorum. 

Beşiktaş’ın bu durumu üzerine Abdullah Avcı, yorulan oyuncularını hızlı ve dinamik isimlerle değiştirdi. Bunun sonucu olarak da sonlara doğru İstanbul Büyükşehir Belediyespor atakları daha fazla ve tehlikeli gelmeye başladı. Schuster’in tribüne gönderilmesi de işin tuzu biberi oldu. Bu konunun ayrıntıları elbette konuşulacaktır. Ama Beşiktaş’ı maçta olumsuz etkilediği kesin. 

Beşiktaş’ta Guti gibi oyuncuların oyundan düştüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un kontrataklarla tehlikeli geldiği dakikalarda Schuster oyuncu değişikliğinde geç kaldı. 

Özetle Aurelio’nun atılması ve Schuster’in defans hattı tercihi ile oyuncu değişikliğindeki zamanlama hatası Beşiktaş’ın yenilgisinde etkili oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da her zamanki gibi kontratak futbolunu iyi oynayarak rakibini mağlup etti. 

Beşiktaş aldığı bu mağlubiyetle şampiyonluk yarışında zaten zor olan işini iyice zora soktu. Görünen o ki, yabancı kontenjanı Beşiktaş’ı zorluyor. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..