Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Avrupa'da şov sürüyor

Avrupa'da şov sürüyor
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Trabzonspor’un İnter karşısındaki muhteşem galibiyetinin ardından Beşiktaş da İnönü’de ağırladığı Maccabi Tel-Aviv’i 5- 1 gibi farklı bir skorla yenerek Avrupa’daki şovu sürdürdü.

Yaşanan siyasi gelişmeler nedeniyle maç öncesi yaşanan çekincelerin Beşiktaş taraftarı sayesinde bertaraf edilmesi belki de maçtan önemliydi. Sporu siyasete karıştırmayan ve protestosunu da makul ölçülerde yapan başta Çarşı Grubu olmak üzere bütün Beşiktaş taraftarını kutluyorum.

Beşiktaş’ın maçı kazanıp farka gitmesinde erken bulduğu gol etkili oldu. Böylece siyah- beyazlılar rahatladılar. Rakibin de bu golle bütün oyun planı bozuldu. Bu arada Maccabi takımının Beşiktaş ayarında bir takım olmadığını da belirteyim.

Bununla birlikte rakip takım Beşiktaş’ı rahatsız etmeyi başardı. Maccabi takımı Beşiktaş sahasına rahatlıkla geldi. Defansın arkasına atılan toplar tehlikeli oldu. Bunda ilerideki kimi oyuncuların geriye yardıma gelmemeleri de etkili oldu.

İkinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başlayan İsrail temsilcisi bulduğu erken golle maça ortak oldu. Beşiktaş’ı kurtaran yediği golün hemen arkasından gol atması oldu. Rakibinin yan toplardaki zaafını iyi değerlendiren Kartal, kafa golleriyle farka ulaştı.

Elbette tam da burada yeri gelmişken Quaresma’nın hakkını vermek gerekiyor. Bu maçta verdiği mükemmel gol pasları ile farklı skorda etkili oldu. Aslında rakibin oldukça zayıf olması da Quaresma’ya durarak rahat rahat oynama şansı verdi. Fakat Portekizli futbolcunun geriye yardımı olmaması sıkıntı yarattı.

İsmail, Almeida ve Fernandes de dikkat çeken oyuncular oldular.

Orta sahadaki boşluk, defanstaki dağınık görüntü, rakibin arkaya rahat top geçirmesi ileriki maçlar için Beşiktaş’a bir uyarı niteliği taşıyor. Gruptaki diğer iki takım Maccabi gibi zayıf değiller. O nedenle Beşiktaş bu sorunlara bir an önce çözüm bulmalı. Yoksa Maccabi maçındaki farklı galibiyete rağmen ileride gruptan çıkma sıkıntısı yaşanabilir. Tabii yakın zamandaki lig maçında da bu aksaklıklar ciddi sorunlar yaşatabilir.

Sonuçta kazandığı zafer için siyah- beyazlıları tebrik ediyorum. Ama zaferin tadını doyasıya çıkarmanın yanında hataları da görmelerini tavsiye ediyorum. Kalıcı başarı için bu şart.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..