Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '11

 
Kategori
Basketbol
 

Avrupa’da Türk Takımları

Avrupa’da Türk Takımları
 

Deron kariyer rekoru kırdı


Salı akşamı Eurocup ve Eurochallenge’da maçlar oynandı, Türk takımlarının dün akşamki performanslarına bakalım…

Eurocup’ta mücadele eden tek temsilcimiz olan Banvit gruptaki ikinci maçında deplasmanda Lokomotiv Kuban’a 75-67 ile yenildi. Kuban maça 12 sayılık bir seriyle başlarken Banvit üçüncü çeyrekte rakibini yakaladı ama maçın sonunu iyi oynayan Kuban galibiyete uzandı. Kuban’da Jeremiah Massey 22 sayı-12 ribaund ve Roderick Blakney 13 sayıyla galibiyette başrolü üstlendiler. Banvit’te ise Chuck Davis 15 sayı, Barış Ermiş 14 sayı ürettiler. Banvit böylece grupta Kuban’la ikinci sırayı paylaşıyor. Grupta işler beklendiği gibi giderse 20 Aralık’taki Banvit-Lokomotiv Kuban maçı grubun final maçı olacak.

Euro Challenge’da ise üç temsilcimiz sahneye çıktı.

Kupaya damgasını vuran isim Deron Williams oldu. Deron Williams 50 sayı atarak Beşiktaş Milangaz’ı galibiyete taşıdı. Beşiktaş, Almanya’nın zayıf takımlarından Goettingen karşısında zorlandı ama Deron Williams’ın süper performansıyla galibiyete gitti. Deron Williams sadece bir asist yapmasına karşılık başarılı bir şut yüzdesiyle 50 sayı atarak kendi kariyer rekorunu da kırdı.

Pınar Karşıyaka kendi sahasında bir diğer Alman temsilcisi olan Telekom Baskets’i son çeyrekteki performansıyla 66-65 yendi. Pınar Karşıyaka bu sezon kendi sahasında ilk resmi galibiyetini alırken Jovo Stanojevic 16 sayı-11 ribaundla oynadı.

Aynı grupta, Türk Telekom da deplasmanda Minsk’i 93-74 ile yenerek gruptaki ilk galibiyetini aldı. Darius Washington 28 sayı-6 asistle ‘Deronluk’ bir performans sergilerken, Mehmet Okur da 18 sayı-14 ribaundla oynadı.

Olin Edirne ise Rusya’da Triumph Libersty’ye 70-61 ile yenilerek gruptaki üçüncü maçından da mağlubiyetle ayrıldı. Olin Edirne maça 6 sayılık bir seriyle başlamasına rağmen ikinci çeyrekte rakibine geçildi ve bir daha yakalayamadı. Olin Edirne’de Vladimir Stimac 18 sayı-10 ribaundla başarılı bir gece geçirdi. Rus ekibinde ise ’93 doğumlu Sergiy Karasev 21 sayı-5 ribaund-4 asistle Avrupa basketbolunun yeni yıldızlarından biri olmaya aday olduğunu gösterdi.

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..