Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '16

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Avrupa'nın başına Trump düştü!!

Avrupa'nın başına Trump düştü!!
 

internetten alınmıştır


Amerika seçimlerini Donald Trump'un kazanması en çok Avupa'yı şok etti...Avrupa başkentleri, dünyamız yıkılıyor, diye feryat ediyor.

Siyonizmin beslediği dünya düzeninin başına taş gibi düştü Trump...Hiçbir konuda samimi olmayan Avrupa, Bayan Clinton'a kurtarıcı gibi bakan FETÖ ve terörist Kürt yapılanmaları Clinton'la birlikte seçimi kaybetti.

Daha önce de yazmıştım; Trump, bizim delisi dışına dediğimiz cinsten biriydi...Adam, içindekini saklamayan bazan saçma da olsa dobra konuşan biriydi. Böyle biri, sürekli güler yüz gösterip sinsi sinsi vurandan daha iyidir...En azından daha kötü değildir.

Basını ve finansı Siyonizmin elinde olan ABD'de Trump'a şans verilmiyordu...Çünkü bu güçler genel olarak Bayan Clinton'u destekliyordu...Ama doğru veya yanlış Amerikan halkı bu yönlendirmelere uymadı.

Amerikada kim seçilirse seçilsin dış politika değişmez, düşüncesi bu defa değişebilir... Amerikada da artık işler eskisi gibi yürümüyor...Orada da keskin farklılaşmalar sözkonusu...

Trump'in seçilmesinin bizim için iyi tarafı, yukarda söylediğim gibi, Trump'in seçilmesiyle başlarına turp düşenlerin Türkiye düşmanı olmalarıdır... Onlar istemediğine göre Trump'tan bir hayır umabiliriz.

Esasen Amerikalılar da karizmaya oy verdiler...Kendilerine gerçek bir "lider" seçmek istediler... Obama'nın acziyeti, Bayan Clinton'un sahte gülümsemeleri Amerikan halkını soğutmuştu.

Trump gibi aşırı söylemleri olan birinin İslam dünyası için daha zararlı olacağına katılmıyorum... Eğer, bir şeyler yapacaksa bile bunu açıkça yapacaktır; böyle birinden gelecek zarar, Obama gibi siyahi görünümlü bir "beyaz"dan gelen zarardan daha az olacaktır.

Obama'nın acizliği Suriye'yi perişan etmiştir...Ne yazık ki, dünyanın büyük güçlerinin tutumu dünyadaki zulmün artması veya azalmasında etkendir...Unutmayalım, Bosna'daki Sırp zulmünü bütün Avrupa seyrederken sonunda yine Amerika müdahele ederek durdurmuştu.

O yüzden diyorum ki, sürekli bizimle üyelik oyunu oynayan bu alçak Avrupa, Trump gibi birinin seçilmesinden kaygı duyuyorsa, bunda bir hayır vardır.

Elbette, asıl mesele bizim kendi gücümüzle kendi politikalarımızı yürütebilmemizdir. Türkiye, Batı hayranlığı peşinde kaybettiği tarihsel gücüne yenden ulaştığında, Amerika başkanının kim olduğu değil, Türkiye Başkanının kim olduğu konuşulacak...

Dünyadaki zulmün bitişi de asıl o zaman olacak!

Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler....

 

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 306 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..