Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '07

 
Kategori
Futbol
 

Avrupa Şampiyonasına gitmek zahmetli oldu..Ama sonrası?

Avrupa Şampiyonasına gitmek zahmetli oldu..Ama sonrası?
 

Bitmek bilmedi, bir galibiyet bize yetecekti, Avrupa Şampiyonasına gitmek için, rakip Bosna Hersek, bazı Avrupa basınına göre yakın akraba, ama malesef ilk maçta vede bu maçta hiç de öyle olmadığını herkes gördü. Bu maçta Bosna'lı futbolcular elerinden geleni yaptılar. Hatta yaptıkları faullerle Türkiye Milli Takımı futbolcularını bezdirmeye çalıştılar, gereğinden sert oynadılar. Nasıl akrabalık anlamak mümkün değil. Gerçekte de bize tolarans tanısınlar kimse istemez, bu bir spor müsabakası herkes yenmek için elinden geleni yapacak ama kurallar çerçevesinde olmalı. Tarih boyunca zaten dost bildiklerimiz tarafından arkadan çok hancerlendik.

Neyse maça bu şartlarda stres içinde çıkan milli takımımız.Norveç maçında ki gibi oynayamadı, zaten de beklenmiyordu. Şahsen bu stres ve baskıyı yok etmek için daha ilk dakikalarda atılacak bir gol ardından atılacak ikinci gol rahatlatırdı hem seyirciyi hemde futbolcularımızı ama olmadı, biz zaten kolay şeyleri pek sevmeyiz, nasıl ki şimdiye kadar on kere garantilememiz gerekirken, son iki maça bıraktık Avrupa Şampiyonasına gitmeyi, son maçıda bir gol atarak riskli bir son dakikalar geçirerek, ecel terleri dökmemize sebep oldu.Böylemi olmalıydı, alınan haybeden beraberlikler, basınla futbolcular arasındaki çekişmeler, Fatih hoca ile yaşanan polimikler, federasyon başkanının değiştirilmesi için yapılan kulisler, takımlarında oynamayan futbolcuların milli takımda oynamasının verdiği rahatsızlıklar, yeniden yapılanamamak bu sorunlarla baş eden bir milli takım. Bu sorunlarla gidılecek bir şampiyonada ne yapabiliriz, nasıl bir sonuçla döneriz diye sorduğumuzda, hiç iç açıcı cevap veremeyiz. Ama Fatih Terim ve federasyon sorunları çözebilir ve futbolcular sağlam ve sorunsuz bir kafa ile gittiklerinde bu milli takım iyi işler yapacaktır. Yoksa aksi milli takım için bir felaket olur.

Ayrıca Türk futbolunun kendine has bir sistemi olmaması, futbolumuzu etkilemekte, göze hoş gelen güzel futbol oynayamamaktayız. Defansımız ve yan toplar herzaman sorun olmakta, Hakan şükür’den sonra da iyi bir golcü gelmemesi gol yollarında da sorun yaratmaktadır. Şu anda milli takımın en iyi yeri orta sahası, idela ve takımlarında oynayan formda futbolculardan kurulu olduğunda milli takımda başarılı olmaktadır.Tabiki bunu milli takımın geneline yaymak gerek.

Neticede zahmetli de olsa, son maçta olsada Avrupa şampiyonasında bayrağımız dalgaladıracağız, ama esas iş şimdi başlıyor, orda Avusturya- İsviçre de başarılı olmak hemde çok başarılı olmak..Bunu içinde en formda ve sorunlarını çözmüş bir milli takım ile gitmek...

Ne olursa olsun KAZANMAK GÜZEL....

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..