Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '15

 
Kategori
Basketbol
 

Avrupa U20 Basketbol Şampiyonası– Türkiye yarıda kaldı

talya’da düzenlenen U20 Şampiyonası’nda Türkiye yarı finalde Sırbistan’a 81-58 ile yenildi ve yarın Fransa ile üçüncülük maçına çıkmaya hak kazandı.

 

 

Çeyrek Final: Öncelikle Türkiye-Letonya maçından bahsedelim. Türkiye, Letonya karşısında maç boyunca çok iyi savunma yaptı. Letonya ilk bölümde maça tutunmaya çalışsa da Türkiye, Doğuş Özdemiroğlu’nun liderliğinde etkili savunma yaptı ve Letonya’nın etkili pota altı oyuncusu Smits dışındaki oyuncuları durdurdu, Letonya takım olarak 7a /20tk ile oynayınca Türkiye kazandı. Doğuş Özdemiroğlu 0/6 şut attı ama 4r- 4a- 7tç ile dikkat çekici bir performans sergiledi.

 

 

Yarı Final: Türkiye-Sırbistan maçı karşılıklı top kayıpları ve karşılıklı basketlerle başladı, Rebic kenardayken Türkiye savunmada daha rahattı ve hücumda da Emircan Koşut’u iyi kullanarak skorda öne geçti. Dokuzuncu dakikada skor 17-10 olduktan sonra Sırbistan arka arkaya bulduğu üçlüklerle ve farkı kapattı ve –Litvanya maçında olduğu gibi- ikinci çeyrekte oyuna ağırlıklarını koydular, Rebic’in ağırlığını koyduğu bölümde; -ilk çeyreğin de sonuyla birlikte- 27-8’lik bir seri yakaladılar ve farkı açtılar.

 

                İkinci yarı ise Sırbistan’ın tamamen kontrolü elinde tuttuğu bir devreye sahne oldu. Fark 10-20 sayı arasında gidip geldi ve Sırbistan rahat bir şekilde finale yükseldi.

 

 

 

Diğer finalist İspanya: İspanya; önce Belçika, sonra Fransa karşısında ‘olağan şüpheliler’ Hernangomez&Diop’la beraber rahat sayılabilecek galibiyetlere imza attı ve finale yükseldi…

 

 

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

 

 

twitter: @arifsahin1

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..