Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '17

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Avukat Alev Sezen "Kadınlar Kendilerine İnanmak Zorunda"

Avukat Alev Sezen "Kadınlar Kendilerine İnanmak Zorunda"
 

BİLKA Başkanı Avukat Sezen kuruluşun 10. yılında kadınlara seslendi


Türkiye'nin ilk ve tek kadınlardan oluşan düşünce kuruluşu olan Bilge Kadın Araştırma Merkezi (BİLKA) başarılarla dolu 10 yılı geride bıraktı. Büyük bir coşkuyla üyelerin ve akademisyen danışman kurulunun katıldığı toplantıda BİLKA Başkanı Alev Sezen de kadınlara çok önemli mesajlar verdi. Sezen, kadınlara seslenerek içlerindeki gücün farkına varmalarını ve önce kendi kendilerine inanmaları gerektiğini altını çizdi. Ve ekledi: "İnanmazlarsa zaten bu çalışmaları yapamazlar"
 
 "Biz kadınların her konuda üretmesini istiyoruz. Şikayet ettikleri konularda önce kendi algılarını yıkmaları lazım." diyen BiİLKA Başkanı Sezen BİLKA kuruluşunun başarılarla dolu 10 yılını anlatarak kadınlarla ilgili çalışmalarda sadece kadına şiddet veya kadına meslek edindirme kurslarının açılması konularıyla ilgili çalışmadıklarını ve bu yönde oluşan algıyı yıkmayı amaçladıklarını bir kez daha tekrarlayarak "Milli manevi değerlerine sahip vatanını milletini seven üniversite mezunu kadınlardan oluşuyoruz. Anne sütü bankası, mobing, uyuşturucu, akran zorbalığı gibi birçok rapor çalışmamız var. Paneller düzenliyoruz, danışma kurulu hocalarımız var ve onların makalelerini yayınlıyoruz. Bilge kadın dediğimizde kadını vurguladığımızda sanki burası sadece kadın araştırmaları yapıyor gibi de bir algı oluşturuluyor. Biz bu algıyı yıkmak istiyoruz ve 10 yıl içerisinde de birçok yönüyle yıktık." dedi. 
 
Kadın STK'larına sadece aile ve kadın üzerinden çalışmalar yapma gayreti içerisinde olduğunu bunun da aslında kadınlara yönelik çalışmalarda bir eksiklik olduğunu ifade eden Sezen, "Bizim, kültür sanat, spor, bilim ve teknoloji, çevre, tarım ve doğal kaynaklar, ekonomi, sağlık, eğitim gibi masalarımız da var. Bizim her görüşten kadına, insana kapımız açık. Kadınların önce kendine inanması gerekiyor. İnanmazlarsa zaten bu çalışmaları yapamazlar. Biz kadınların her konuda üretmesini istiyoruz. Şikayet ettikleri konularda önce kendi algılarını yıkmaları lazım." sözleriyle BİLKA'nın neden farklı olduğunun da açıklamasını yaptı. 
 
11. yıla girerken Üsküdar Nikah Dairesi  Kız Kulesi Salonu'nda düzenlenen düzenlenen Pilav Günü etkinliğine Üsküdür Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katılarak başarılı çalışmaları için BİLKA'yı takdir ettiklerini ve BİLKA'nın ve çalışmalarının daha büyük kitlelere ulaşması için ellerinden geleni yapmak istediklerini belirtti.
 
Bilge Kadın Araştırma Merkezi'nin 10'uncu yılı nedeniyle kısa bir filmin gösterildiği etkinlikte, katılımcılara Prof. Dr. Hanefi Özbek tarafından kanun ve tambur dinletisi sunuldu. 
 
Etkinlikte, Bilge Kadın Araştırma Merkezi üyeleri Avukat Nuray Ergin, Esra Özkan ve Süreyya Gök tarafından büyük titizlikle hazırlanan "Çocuk ve Sevgi" temalı fotoğraf sergisi de yer aldı.
 
Çalışmalarda emeği geçen üyelere plaket takdim edilmesiyle sona eren etkinlikte Bilge kadınlar yeni döneme yeni çalışmalarla gireceklerinin de sözünü verdi. 
 
 
Toplam blog
: 35
: 2068
Kayıt tarihi
: 03.09.11
 
 

1970'li yıllarda başlayan yaşam serüvenimde yazmak daima benim için itici bir güç oldu. İstanbul ..