Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '13

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Ayın Lezzet Noktası

Arnavutköy' ün parke taşı sokaklarında İtalyan ruhunu hem yemekleri hem de atmosferiyle yaşatan Antica Locanda; dingin ortamı, geleneksel tatları ve her mevsim yenilenen menüsüyle şehrin klasikleri arasına girmeye aday.

Güney İtalya' da kalabalık ve yemeğe tutkun bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen şef Gian Carlo Talerico, büyük annesi ile annesini mutfakta seyrederek büyümüş. Mutfağa tutkusu küçük yaşlarda şekillenmeye başlayan şef, profesyonel olmaya daha o yaşlarda karar vermiş. Milano' da mesleki eğitimini tamamladıktan sonra dünyanın farklı ülkelerinde yaşayarak şeflik deneyimini pekiştiren Talerico' nun yolu, Toskana' da eğitmenlik yaptığı dönemde Türk eşi Belden Erkkul ile kesişmiş. Talerico eşiyle birlikte İstanbul' a yerleşerek hayalini kurduğu restoranı burada açmaya karar vermiş.

İşletmeciliğini şef Gian Carlo ile birlikte Belden Erkkul Talerico' nun üstlendiği Antica Locanda 2011 yılı başında ikinci derece tarihi eser niteliğine sahip gerçek anlamda antik binasında kapılarını konuklarına açmış. Uzun süren restorasyon sürecinin ardından butik ve şık bir restoran görünümüne kavuşan binanın, 1800' lü yılların başında hemen yanındaki Rum Kilisesi' nin rahip ve rahibelerinin rezidansı olarak kullanıldığı biliniyor. Sıcak ve dingin atmosferi, yeşilliklerle donatılmış bahçesi ve parke taşı, dar sokaklar arasındaki konumu, binanın yeni ruhunu antik kimliği ile bir bütünsellik içerisinde birleştiriyor.

Restoranın menüsü İtalya' nın kuzeyinden güneyine, dağlık alanlarından deniz kıyılarına farklılaşan bölgesel mutfaklardan geleneksel seçmeler içeriyor. Şef Gian Carlo, İtalyan mutfak kültürünün çok daha derin olduğunu göstermeyi ve geleneksel İtalyan lezzetlerini İtalya' da sunulduğu gibi en klasik şekliyle sunmayı oldukça önemsiyor.

Restoranda kullanılan tüm malzemeler taze ve günlük olarak tüketilirken, makarna çeşitleri şefin özel tarifleriyle  elde yapılıyor. Menüde size özel hazırlanabilmesi için siparişinizden itibaren 20 dakika beklemeniz gerektiği belirtilen risotso çeşitleri ise merak uyandırıcı nitelikte. Antica Locanda' nın tam anlamıyla bir "şef lokantası" olduğunu söylemek yanlış olmaz. Zira restoranda pişen yemeklerin hepsi bizzat şefin kendi elinden çıkıyor. Nicelikten çok niteliğe verdikleri önemi vurgulayan restoran ekibi için herşeyin günlük hazırlanıp pişirilmesi en hassas konulardan biri. Kalite öncelikli hizmet anlayışının benimsendiği, prensiplerden ödün verilmeyen mekanda günlük çıkan yemek porsiyonları ise standart. Bu yüzden şefin meşhur Osso Buco' sunu veya Tiramisu' nun en İtalyan halini deneyimlemek gibi bir niyetiniz varsa önceden rezervasyon yaptırmanızda fayda var.

Türkiye'deki baharat çeşitliliğini cezbedici bulan şef Gian Carlo, zaman zaman konuklarına süprizler yaparak bu baharatlarla hazırlanmış şaşırtıcı tatlar sunuyor. Mevsimin getirdiği farklı malzemelerle bazı günler menü dışı pişirilip sunulan yemekler, şanslıysanız size de isabet edebilir. Yılda 2-3 kere değişen restoran menüsünde keşfedilmeyi bekleyen pek çok yemek var. Şarap menüsünde ise şef Gian Carlo' nun, yemekleriyle eşleştirerek seçtiği özel şaraplar yer alıyor. Ağırlıklı olarak Toskana Bölgesinden Banfi adlı üreticinin şaraplarının yer aldığı menüde, Türk şaraplarından seçmelerde bulunuyor.

Klasik, şık ve orjinal lezzetinde bir İtalyan deneyimi yaşamak istiyorsanız, yolunuzu mutlaka Antica Locanda' ya düşürün.

Şimdiden Afiyet Olsun... 

 

 
Toplam blog
: 22
: 5090
Kayıt tarihi
: 10.08.13
 
 

Sıradan normal biriyim. Tek farkım hayatla ilgili yaşadığım deneyimleri yazıya dökmemdeki başarı...