Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '10

 
Kategori
Futbol
 

Aykut Kocaman' a sabır göstermek için 5 sebep

Aykut Kocaman' a sabır göstermek için 5 sebep
 

1) Hiçbir devrim, hatta bırakın devrimi hiçbir reform sancısız olmaz. Mutsuz olanlar haklılar, elbette Avrupa' dan elenen, ligde iki deplasmanda kaybeden Fenerbahçe iyi görüntü vermiyor. Ancak Fatih Terim' in Galatasaray' daki ilk senesini hatırlayın. Fenerbahçe' den 4 gol yemişti. Sonra yönetim ve taraftar arkasında durdu ve işte sonuç. Aykut Hoca takımdaki kronik soruna yani ruhsuzluğa neşter vuruyor. Bunun baş kaynağı da Brezilyalılar. Alex ve arkadaşları konuşacaklarına işlerine baksınlar. Alex oyundan alındığına içerliyormuş. O zaman sormak lazım, bu sezon oynadığın maçlarda, oynadığın dakikalarda ne yaptın? Alex' e dayalı sistemin başarısı ortada. 5 senede 1 şampiyonluk. O zaman neyi tartışıyoruz. Aykut Hoca doğru yolda.

2) Aykut Hoca transferi Haziran sonu istedi. Transferler çok geç bitirilebildi. Yobo ve Niang Ağustos sonu takıma katıldı. Ancak şunu söylemek gerek, Aykut Hoca yerinde transfer yaptı. İlk defa adam gibi kanat oyuncusu, adam gibi forvet izleme şansına sahip olduk. Göreceksiniz Yobo' dan da verim alınacak. Ancak transferin geç gerçekleşmesi Aykut Hoca' nın değil yönetimin hatası.

3) Takımda bir grup futbolcu kazan kaldırdı. Bu kazancılar büyük ihtimalle devre arası yolcu olacak. Tahminim Alex, Santos, Guiza, Bilica ve Semih devre arası takımla yollarını ayıracaklar. İşte bu isimlerin yerine kaliteli isimler alınır ise, devre arasından itibaren ciddi bir yükseliş başlayabilir. 5 oyuncu gider ve yerlerine nokta vuruşu genç ve gelecek vaat eden 5 futbolcu transfer edilirse, bu sene kaybedilse bile gelecek yılların takımı kurulmuş olur.

4) Aykut Hoca tekerlek dönerken tekere çomak sokmak istemiyor. Arabanın takla atmasını istemiyor. Esas devrim sistemde gerçekleşecek. 4-3-3 ' e geçmek için uygun vakti bekliyor. Bizce devre arası, yukarıdaki isimleri yollar yollamaz 4-2-3-1' i tarihe gömecek. Bu seyir zevki vermeyen futbol anlayışını ortadan kaldıracak.

5) Taraftar' ın göz bebeği olan, kendi evladımız ve camiamızın önemli ismi Aykut' un Daum kadar, Aragones kadar kredisi olmalı diye düşünüyorum. Sabretmez isek çok üzülebiliriz. Sabredersek en kötü bir sezon kaybederiz, ama kaznanırsak Fenerbahçe' nin geleceğini kazanırız. Bence risk almaya değer. Ataleti bırakıp, değişime sahip çıkmalıyız. Beşiktaş camiasının Ertuğrul Sağlam' da yaptığı hatayı Fenerbahçe camiası yapmamalıdır.

O halde, vakit Aykut Kocaman' a destek olma, değişimden yana olma zamanıdır.
 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..