Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '16

 
Kategori
Deneme
 

Aynalarım iyi ki varlar

Aynalarım iyi ki varlar
 

Ben aynalarımı seviyorum. İyi ki varlar. Onlar sayesinde hayata bakış açım, her geçen yeni günle beraber değişiyor çünkü.

Geçmiş yıllardan bugüne; yaşadıklarımız, ilişkilerimiz, çevremizde olan biten her şey bizim en büyük zenginliğimiz.

Hatalarımız elbette olacak. Ders alıncaya kadar devam eden dikenli yollardayız hepimiz. Kendimizi keşfediyoruz. Fark etmesek de değişiyoruz.

Ancak önümüzde kapalı bir kapı var. Biraz sıkışmış da üstelik. Kendi özümüze kendi benliğimize ulaşmak için onu açmamız şart. Sonrasında o aynalarla dolu yol önümüzde uzanacak. Bazen hızlı bazen yavaş giderken kendi yolumuzda; hayatımıza dokunanlar, uzun süreli misafir kalanlar ya da kısacık bir süre için ‘merhaba’ diyenlerle kuşatılacağız.

Hepsi bizim için, hayatın içinden çıkıp geldiler.

En tatlı sürprizlerle yüreğimizi ısıtanlar, sözleriyle sırça sarayımızı yerle bir edenler, ayaklarımızın altına çiçek serenler, bizi bir anda yapayalnız bırakanlar, yanımızda oldukları halde bizi kör kuyulara hapsedenler, başarılarımızı yürekten kutlayanlar, iç yangınlarımızı bir türlü anlamayanlar, yaralarımıza öpücük kondurarak bizi mutlu edenler…

İçinde bulunduğumuz ruh haline göre değişiyor aynalardaki yansımalar. Her bir görüntümüzü şaşkınlıkla karşılıyoruz. Bizden yansıdığını kabul edemiyoruz.

Gün geliyor kahkahalarla gülüyoruz. Gün geliyor öfkeden kabımıza sığamıyoruz. Bazen pembe bulutlara binip gökyüzüne süzülüyoruz. Bazen içimiz yanarken ruhumuzun titremesine mani olamıyoruz.

Echart Tolle imzalı ‘’Şimdinin Gücü’’ kitabı benim başucu kitabım oldu; elime aldığım ilk günden itibaren. Her bir satırda farklı bir bakış açısı gelişti beynimde. Aslında o kitaptaki her satır üzerine uzun uzun yorum yapılabilir. Çünkü hepsi o kadar kıymetli ki.

Yaşam içinde aynalarımın farkındaydım. Ancak şimdi sadece fark etmenin de yeterli olmadığını anlıyorum. Kendimizi geliştirmeden, değişime açık olmadan; aynalarda gördüğümüz ve bizi üzen görüntüler hep aynı kalıyor.

İnsanız sonuçta. Hissettiğimiz duygular o kadar doğal ki. Üstelik bazen duygularımız bizi tümüyle ele geçirebiliyor. İşte o anlarda daha saldırgan, öfkeli, tutarsız, karamsar, çekingen, kavgacı, sabırsız olabiliyoruz. Egomuz tavana vurmuş halde gezinirken aynalarımız arasında, değişime açık değiliz ne yazık ki. Kaskatı olmuşuz. Belki de yaşananlar yüzünden. Elbette olabilir. Ama kalıcıysa bu durum orada duralım artık. Duralım ve değişmek için ilk adımı atalım.

Ve o ilk adımı atarken Pir Sultan Abdal’a kulak verelim.

‘’Yola çıkarken YÜREK heybenizi omzunuza alın. Bir gözünüzde ikrar, bir gözünüzde asalet olsun.’’

Sevgiyle kendimizi affedelim. İçimizdeki o masum, kırgın çocuğun gönlünü alalım. Sonra yavaş yavaş sabırla parlatalım kalbimizi. Işıl ışıl oluncaya değin durmayalım. İşte o zaman tüm aynalarımızda tebessümle gülümseyen, adil, cesur, yumuşak tavırlı, zarif yüzler ve tavırlar karşılayacak bizi.

Değmez mi bunca çabaya ne dersiniz?

Bence sonuna kadar değer.

Daha dingin, daha duru bir ruhla kuşatılmak muhteşem bir duygu. Kendimizin ne kadar değerli olduğunu fark ediyoruz. Tek başımıza kocaman bir HİÇ olduğumuzu anladıkça çoğalıyoruz. Sevgi dolu kalpler büyüyor dünyamızda; heybelerdeki o yürekler el ele verirken.

Hepimizin özü iyiliklerle dolu. Karmaşanın arasında yok etmişiz çoğumuz. Bastırmışız maalesef.

Kendimizi yeterince sevmediğimiz, yargıladığımız ve suçladığımız için de farkındalığımız körelmiş. Deneyerek, fark ettikçe düzeltirsek eğer; o iyilik ortaya çıkacak. Başka yolu yok. Bu aynı zamanda içsel özgürlüğümüz.

O minik çocuğun yeniden hoplayıp zıplamasına olanak sağlamak güzel olmaz mı? Benim içimdeki çocuk kocaman gülümsedi bile.

Son söz yine yazarımızdan gelsin.

“Kendi içinizdeki olumsuz bir durumun farkına varmanız, başarısız olduğunuz anlamına gelmez; tam aksine başarılı olduğunuz anlamına gelir.”

O halde durmak yok. Yeterince soluklandıysak eğer, yürek heybemizi sırtlayıp yolumuza cesaretle devam edelim. Heybemdeki sıcacık sevgi dolu kalp sizleri bekliyor.

Sevgiyle kalın.

Belgin ERYAVUZ

27.05.2016

Kaynaklar: Eckhart Tolle-ŞİMDİNİN GÜCÜ; http://www.dunyaana.com.

 

 

 
Toplam blog
: 437
: 561
Kayıt tarihi
: 09.04.11
 
 

Makine mühendisiyim, bir kız annesiyim. Okumayı, yazı yazmayı, yazarak paylaşımlarda bulunmayı, insa..