Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '09

 
Kategori
Tiyatro
 

Azeri tiyatrocular, Mersin'de büyük beğeni topladı...

Azeri tiyatrocular, Mersin'de büyük beğeni topladı...
 

AZERİ TİYATROCULAR, MERSİN’DE BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI...


Mersin Toroslar İlçe Belediyesi’nin daveti üzerine Mersin’e gelen Azerbaycan Bakü Akademik Milli Dram Tiyatrosu, "Özümüzü Kesen Kılınç" adlı oyunla izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Mersin Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna, Toroslar Belediye Başkan Vekili Saffet Sucu, MHP Toroslar İlçe Başkanı Nihat Soysal ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP Toroslar İlçe Kadın Kolları Başkanı Yıldız Arık ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdür ve Amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Davetlilerin beğenerek izlediği oyun sonunda, Tarsus Belediyesi’nin 3. Türk Dünyası Tiyatro Günleri kapsamında ülkemize gelen tiyatro grubunda yer alan sanatçıları tebrik eden Toroslar Belediyesi Başkan Vekili Saffet Sucu, oyundan herkesin bir mesaj alması gerektiğini vurguladı.

Belediye olarak kültür ve sanat etkinliklerine büyük önem verdiklerine dikkat çeken Sucu, oyunculara, Türk Bayrağı ile Mersin’i tanıtıcı kitapların yer aldığı bir kitap seti sundu.

Azerbaycan Bakü Akademik Milli Dram Tiyatrosu’nun Direktörü Maqbet Bunyatov’da, Toroslar Belediye Başkan Vekili Saffet Sucu’ya günün anısına bir hediye verdi.

Türk Dünyası’nın büyük halk şairi ve yazarı merhum Bahtiyar Vahapzade’nin kaleme aldığı oyunda, M.S. 630 yıllarında, Çin İmparatorluğu tarafından yıkılan I. Göktürk Kağanlığı´nın egemenlik ve diriliş mücadelesi anlatılıyor.
 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..