Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '11

 
Kategori
Basketbol
 

B Planımız Yok

B Planımız Yok
 

Şimdiye kadar sadece 1 (Bir) tane üçlük atışı başarılı.


İnsanın son Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'yi seyrederken sinirlerine hakim olması çok zor. 1990'lı yıllarda tek güçlü uzunumuz Tamer Oyguç olduğu için içerden oynamak yerine dışardan oynardık. Çünkü içerden oynayacak şartlarımız yoktu. Oysa şimdi pota altında çok güçlü oyuncularımız var. Buna rağmen hala dışardan oynamak bana çok saçma geliyor. Hele hele bir NBA takımı ortalama 10-15 arası 3 sayılık atış denerken bizim 15'in üstünde bazen 20'yi geçmemiz ve bu kadar başarısız bir yüzdeyle atış yaparken bunda inat edilmesi kusura bakılmasın milli takımın idare edilemediğini gösteriyor. Şimdi tüm maçlarda kaçar tane üçlük atış yapmışız ve ne kadar başarısız olmuşuz görelim:

Türkiye-Portekiz: 17-6 (% 35)

Kerem Tunçeri:1-0, Hidayet Türkoğlu: 7-2, Cenk Akyol: 5-0

Türkiye-Büyük Britanya:23-10 (% 43)

Kerem Tunçeri:4-1, Hidayet Türkoğlu: 4-1, Cenk Akyol: 4-1

Türkiye Litvanya: 18-3 (% 17)

Kerem Tunçeri: 4-0, Hidayet Türkoğlu: 4-1, Cenk Akyol: 1-0

Türkiye Polonya: 17-4 (% 24)

Kerem Tunçeri: 3-0, Hidayet Türkoğlu: 2-0, Cenk Akyol: 2-0

Türkiye-İspanya: 17-5 (% 29)

Kerem Tunçeri: 2-0, Hidayet Türkoğlu: 4-1, Cenk Akyol oynamadı.

Türkiye-Fransa: 24-5 (% 21)

Kerem Tunçeri: 4-0, Hidayet Türkoğlu: 5-0, Cenk Akyol oynamadı.

Rakamlar yalan söylemez. Milli takım oyuncularında disiplinsizlik var. Eğer disiplinli olsalar birazcık özeleştiri yaparak her gelen topu önünde rakip olsa bile 3 sayılık atış olarak potaya göndermezler. Fransa maçında maç ayağımıza gelmiş bizimkilerin topu buluşturduğu kişi maalesef yine Kerem Tunçeri. Polonya maçında son topta Enes Kanter topu istiyor fakat Kerem Tunçeri son topu yine kendisi kullanıyor. Oysa pota altımız o kadar güçlü ki Ömer'e verilen toplar smaçla bitiyor.

Geçen seneki kadromuzdan daha güçlü hale gelmişiz, Ömer Aşık NBA'de çok güçlenmiş. Yanında Enes Kanter de fena oynamıyor. Buna rağmen bazı oyuncularımız sadece kendi skorları peşinde. Bir insanın "Bugün şans yanımda değil üçlük denemeyeyim." demesi çok mu zor. NBA final serisinde Dallas'tan Jason Terry felaket bir ilk maçın ardından üçlük denemeyi bırakıp önündeki rakibini geçerek 2 sayılık atışlara yöneldi. Kendine güveni geldi ve serinin kahramanlarından biri oldu.

Sayın Orhun Ene, sizin basketbol oynadığınız zamanlardaki taktiği bırakarak eldeki oyunculara yönelik yeni planlar yapınız. Uzunlar sadece savunma yapmaya yaramaz. Eğer elenirsek çok yazık olacak. Bazı oyuncuların kendilerini takımın ağabeyi sanıp sorumsuz atışlar yapmasının faturası şimdiye kadar ağır oldu.

Bu benim tespitim. Acaba bu sponsor reklamları oyuncularımıza aşırı motivasyon mu getiriyor? Asla üst üste top sokamayan bazı oyuncular aldıkları bu aşırı motivasyonun etkisiyle kendilerini Michael Jordan sanıp hem de oyuna girer girmez eline ilk top değdiğinde 3 sayılık atışa yöneliyor.

 
Toplam blog
: 150
: 2951
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

1975 Aydın doğumluğum, bir Ege sevdalısıyım. Dostluğa, arkadaşlığa önem veririm...