Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Bacak estetiği

Bacak estetiği
 

Bacak güzelliği özellikle kadın vücudunda çok önemli yer tutar. Bacak bölgesinde sıkıntı yaşayan bayanlarda özgüven, kıyafet seçimi gibi konularda ciddi sorunlar görülür. Bol pantolonlarla bacağı gizleme, mini etek giyen bayanlara imrenerek bakma, özellikle yaz aylarında havuz ve deniz gibi sosyal aktivitelerden kaçınma gibi basit görünen ama insan hayatında çok da önemli olan sorunlara neden olur.

Bacakta karşılaşılan temel sorunlar ise şunlardır: Parantez bacak görünümü,bacağın ince ya da kalın olması ve asimetrik bacak görünümüdür. Bu sorunların giderilmesinde ise temel olarak uygulanan yöntemler yağ enjeksiyonu, silikon protezler kullanımı ve liposuction yöntemleridir.

Her estetik müdahalede olduğu gibi öncelikle hastanın şikayetleri dinlenir ve muayene bulguları da tespit edildikten sonra uygulanacak yöntem belirlenir. Uygulanacak yönteme göre hastanın cerrahi planlaması ve çizimi yapılır.Ameliyat planlamasında çizim çok önemli yer tutar ve hastanın aktif katılımı ile interaktif çalışma yapmak gereklidir. Bu sayede ameliyat sonrası hasta memnuniyeti çok yüksek düzeyde olacaktır.

YAĞ ENJEKSİYONU(KÖK HÜCRE İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ): Temel olarak vücudun uygun olan diğer bölgelerinden alınan yağ dokusu özel işlemlerden geçirildikten sonra ve kök hücre ile zenginleştirme uygulamaları da yapıldıktan sonra bacakta ihtiyaç olan bölgelere enjekte edilir. Yağ enjeksiyonunda ortalama olarak enjekte edilen miktarın %50 sinin kalıcı olacağını tecrübelerimizle ve bilimsel yayınların ışığında söyleyebiliriz. Dolayısıyla deformitenin az olduğu olgularda tek seans yeterli olurken deformitenin fazla olduğu olgularda ise tekrar eden uygulamalar yapmak gerekebilir. Birden fazla seans gereken hastalarda seans aralıkları minimum 3 ay olmalıdır.

Bu yöntem genel anestezi veya sedasyonla hastane koşullarında ve ameliyathane ortamında yapılmalıdır. Ortalama cerrahi süresi 45 dakika-1 saat arasındadır. Hastaneden aynı gün bile taburcu olunabilir ve hastanın sosyal-iş yaşantısına dönmesi maksimum 3-4 gününü alır.Final neticeye ulaşmak içinse ortalama 1 aylık bir bekleme dönemi gereklidir.

SİLİKON PROTEZ KULLANIMI: Deformitenin belirgin olduğu durumlarda ya da çoklu seans arzu etmeyen hastalarda tek seansta sorunu giderebiliriz. Kullanılan silikon protezler ömür boyu kullanılabilecek kaliteli protezlerdir. Yine ameliyat öncesinde cerrahi planlama ve çizim yapmak gereklidir.

Ameliyat genel anestezi veya spinal anestezi ile hastane ortamında ameliyathane koşullarında gerçekleştirilir. Diz bölgesi arka kısımdan ortalama 3-4 cm lik bir kesi yapılır,bu kesi diz arkasındaki deri katlantısı içine gizlenerek yapıldığı için hastada iz ile ilgili sorun yaşanmaz. Ameliyat ortalama 45 dakika surer.Silikon protez baldır bölgesindeki kas dokusunun fasyası altına yerleştirilir. Cerrahi kesimiz estetik, kendiliğinden eriyen ,gizli dikişlerle kapatılır ve hastadan dikiş alınması gerekmez. Ameliyat sonrasında bacak için elastik bandaj uygulaması yapılır veya varis çorabı giydirilir. Hasta aynı gün veya bir gün sonra taburcu edilir. Ameliyat sonrası erken dönemde hastanın rahat hareket edebilmesi için topuklu terlik giymesini özellikle öneriyoruz. Bu uygulama ile protezin yerleştirildiği bölgedeki tansiyon azalacağı için ağrı-sızı gibi sorunlarla karşılaşma olasılığımız azalır. Hasta ameliyatdan 7-10 gün sonra sosyal-iş yaşantısına dönebilir, bir ay sonra da her türlü sportif aktiviteyi yapacak duruma ulaşır.

LİPOSUCTİON UYGULAMASI: Özellikle bacakların kalın olduğu durumlarda yapılır. Klasik liposuctiondan en önemli farkı daha da özenli çalışılması gereksinimidir.Yağ doku kalınlığı ameliyat öncesinde ultrasonla değerlendirilir ve cerrahi planlama yağ doku kalınlığına göre belirlenir.Ameliyat süresi ortalama 1 saatdir ve hasta aynı gün taburcu olabilir. Ameliyat sonrasında 3 hafta sure ile kompresif giysi yada bandaj uygulaması gerekmektedir. Sosyal-iş yaşantısına dönüş içinse 4-5 gün yeterlidir.

Op Dr Ali Mezdeği

http://www.asestetik.com

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..