Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '17

 
Kategori
Sağlık
 

Bademcik şişmesi nasıl geçer? Ne iyi gelir?

Bademcik şişmesi nasıl geçer? Ne iyi gelir?
 

görsel netten alıntı


BADEMCİK ŞİŞMESİ NASIL GEÇER NE İYİ GELİR

Öncelikle çeşitli hastalıklarımda beni tedavi eden ve başarılı ameliyatlarımı gerçekleştiren sayın doktorlarıma teşekkür ediyor onları kutluyor selam ve saygılarımı iletiyorum.

Yıllar önce bademciklerim sık sık şişiyordu Ankara’da tanınmış bir doktora gittik muayene ve tetkiklerden sonra bademciklerimi aldırmam gerektiğini belirtti ve ameliyata karar verdik. Ameliyatıma o hocanın gireceğini biliyorduk ama maalesef ameliyatı iki asistanı yaptı ve ameliyat sırasında kazayla küçük dilimi de almışlar. Yakınlarım doktoru dava edin dedi ama eşim ben davalarla uğraşamam diye reddetti. O ameliyattan sonra çok sorunlar yaşadım halen yaşıyorum. Bu konularda doktoru iyi seçmek gerek. Aşağıda bademcik şişmesi nasıl geçer neler iyi gelir sizlere takdim ediyorum sağlıklı mutlu günler.

NAHİDE ÇELEBİ

Boğazımızın başında, dilimizin arka kısmında olan bademciklerin başlıca özelliği mikropları bu noktadan geçirmemektedir. Aslında bağışıklık sisteminin bir parçası olsalar da, bazen bağışıklığı zayıflatabilirler. Bademcikler mikroplarla enfekte olarak, iltihaplanabilirler. Bademciklerin şişmesi ile yutkunma, konuşma, yemek yeme sorunlarının yanı sıra, ateş, baş ağrısı ve halsizlik de yaşanabilir.

Bademcikleriniz şişse bol sıvı almanız gerekir. Aldığınız sıvıların çok sıcak olmaması yani ılık olması gerekmektedir. Ayrıca bol taze sıkılmış meyve suyu ve sebze suyu tüketilebilir. Baharatlı yemeklerden kahve ve kolalı içecekler içilmemelidir. Boğazın kurumaması için odanızı nemli tutun. Boğazda olan şişlik, bir hafta içinde geçmezse hemen doktora gidilmelidir.  

Limon, içerdiği bol C vitamini sayesinde bağışıklığı kuvvetlendirir ve iltihaplarla savaşmayı sağlar. 1 bardak kaynamış suya 1 adet limonu sıkarak, ısıtıp yavaş yavaş tüketmek gereklidir. Boğazda daha yumuşama istenirse içine 1 kaşık bal katılabilir. Bunu günde 2-3 defa yaptığınızda bademciklerde iyileşme olur.

Yarım bardak ılık suya 1 çay kaşığı tuz atıp, bu su ile gargara yapmak bademciklerde şişlikleri azaltır ve enfeksiyonun geçmesine yardımcı olur. Bu uygulamayı günde 2-3 defa uygulamak çok daha başarılı sonuçlar verir. .

1 bardak sıcak suya 1 çay kaşığı zerdeçal tozu katılıp, ılıtıp gargara yapın. Bunun için zerdeçal çayı da içebilirsiniz. Çaya bal ve limon da katılabilir. Zerdeçal, bademciklerin şişmesine iyi gelir. Tarçının binlerce faydası vardır. Şişlik, iltihap ve ağrının geçmesi için tarçın çayı içilmelidir. 1 kupa kaynar suya, 1 çay kaşığı toz tarçın veya 2 çubuk tarçın eklenerek 10 dakika beklenir ve içilir. Çaya 2 çay kaşığı bal eklenerek, günde 2 bardak kadar içilir. Adaçayı, antibiyotik görevi görür. Bademciklerde olan bakterilerin yayılmasına engel olur. Ağrıyı alır. Günde 2 bardak kadar içilir ve 3 kez gargara yapılabilir. Etkili bir doğal antibiyotiktir. Bir sarımsağı kesip, içindeki sıvı içilebilir. 1 bardak suya 2 dilimli sarımsak eklenip 10 dakika kadar kaynatın. 1 tutam acı biber atıp için.

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..