Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Baharda cilt bakımı

Bahar da cildimizin durumu, bakımı

Bahar mevsiminde cildimizin durumu, bakımı ve beslenmenin önemi

Artık soğuk kış günlerini yavaş, yavaş geride bırakmak üzereyiz.  Mart, Nisan aynı zamanda geçiş yapılan aylardır, her mevsimin getirmiş olduğu özellikleri ve değişimi göz önünde bulundurursak uygulanacak bakımı, ürün seçimlerinde kendini kolayca belirler. İlkbahar da cilt yüksek reaksiyonludur, bu durum cildin hassasiyetini ve alerjik olmasına yol açar, dolayısıyla ilkbahar cilt için kritik bir zamandır. Bahar aylarında vücudun aşırı çapeptit,hyoluron,vitamin,lışmaya başlaması sonucu kan dolaşımının hızlanması, hormon seviyesindeki artış nedeniyle cildin hassaslaşmasıyla bir çok kişi farklı cilt sorunları yaşıyor. Aşırı hassasiyet, kızarıklık, kuruluk ve pul, pul soyulmalar görülüyor. Yağlı akneye meyilli cilt yapılarında da yağ üretimi artarak akne, sivilceler çoğalıyor. Hatta bahar ayların ilk güneş ışınları da ani cilt lekelenmelerine neden oluyor. Baharla birlikte alacağımız önlemlerle, ciltte oluşacak olumsuz etkileri ortadan kaldırıp, mevsime uyum sağlayacak yöntemlerle cilt ve vücudumuza direnç veren ürün ve besinlerle bahar aylarına hazır olabiliriz.

Cildinize bahar bakımı

1 ) Temizleme: Cilt tipinize uygun temizleme köpüğü veye temizleme sütü ile temizleyin ve ılık suyla

       durulayın, fazla akol içermeyen tonikle tazeleyin.

2 ) Nemlendirme: Cilt tipinize uyumlu ürünler, az yağlı su bazlı olmalıdır

      Kuruluğu dengeleyen: Vitamin A, Hyaluronic Acit Serum

      Hassasiyeti dengeleyen: Arnika, Aloe Vera, Panthenol içeren ürünler nem tutma, kaşıntı, kızarıklık ve hassasiyeti sakinleştirici etkisiyle cilde uyum sağlar,silver crem.

       Cildi yapılandıran, hücre oluşumunu geliştiren: Peptitler, Phyto Hormon. Hyaluronic Acid Serum,Vitamin A- E, Palmitat, Argireline etken maddeler içeren ürünler cildin kurumasını özellikle besleyicii hücre koruyucu etkisiyle cildi yepılandırır.

3 ) Peeling uygulaması: Kuruyan, matlaşan cildinizi peelingle tazeleyin ölü tabakanın giderilmesiyle cildin renk tonu açılır ve ürünlerin cildin alt katmanlarına nifuz etmesi dah iyi sağlanır.

4 ) Koruma: Dışarı çıkmadan önce mutlaka güneş koruyucu kullanarak önlem alın 30- 50 faktörlü su bazlı olanları tercih edin.

İşte vücudunuza ve cildinize canlılık, dinçlik kazandıran o besinler

Besin grupları

Sebzeler: Semizoyu, enginar, havuç, taze bakla, kıvırcık, marul, taze soğan, sarmısak

Meyveler: Çilek, kivi, elma, greyfurt, portakal

Balık: Kalkan, levrek

Tam tahıllar: Tam buğday, yulaf, çavdar,  bahar yorgunluğunu yenmemize yardımcı olur.

Sıvılar: Bahar ayları boyunca en az 2 litre su içmek gerekir, bu sayede vücudumuzda biriken zararlı toksinleri atarız. Özel bir karışım tarifi, 1 litre su ve suya 1 limon dilimleri, 1 yeşil elme dilimleri,1 kabuk tarçın ilave edin, bu karışımı sabahları aç karnına 1 bardak için ve gün içinde 1 litreyi bitirin. Vücudunuz dinçlik kazananır.

Vücuttaki yağ yakılmasına katkıda bulunan gıdalar

Yoğurt, yağsız süt, greyfurt, ananas, kivi, çilek, kahve, kırmızı acı biber, taze yeşil sebzeler, salata, haşlama yumurta, yulaf, tam tahıllı ekmekler, balık.

İçten dışa yansıyan güzellik diyeti

Cildinizi içten dışa besleyin, beslenmenize dikkat ederek cildinizi güzelleştirmek elinizde

İlk adım su

Su hayattır toksinleri atar, metabolizmayı hızlandırır ve canlandırır susuz kalan cilt ve vücut direncini kaybeder. Su takviye eden sebze, meyvelerden faydalanmalıyız, sağlıklı bir cilde sahip olmanın yolu budur.

Sebze ve meyveler

Doğal güzelliğimizi ortaya çıkarmak doğanın nimetleri meyve, sebzeleri ihmal etmemeliyiz, enerji arttırıcı, hücre yenileyici ve güzelleştiren besinleri tercih etmeliyiz.

Güzellik katan besinler

Kuru kayısı, inciri erik, ceviz, badem, taze sıkılmış meyve suyu, potakal, greyfurt, nar karışımı, sebze suları, havuç suyu, domates suyu, pancar suyu, süt ve süt ürünleri.

Doğa değişiyor biz insanlar da doğanın değişimiyle bünyemizi değişime, ritmine uyum sağlamaya çalışıyoruz. Mevsimlerin değişimi bizleri etkilerken bu etkilere karşı doğru,bilinçli yaklaşarak  kendimizi bahara uyumlu hazırlarız.

 

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer

www.enesbioestetikcenter.com

 

 

       

 

 
Toplam blog
: 116
: 45
Kayıt tarihi
: 15.12.18
 
 

Nesrin Sürer Kimdir? Eğitimimi Almanya'da International Cosmetic College Baron von Pechmann'da aldı..