Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '14

 
Kategori
Kültürler
 

Bakibey Konağında kabak kemane çekimleri sürüyor

Bakibey Konağında kabak kemane çekimleri sürüyor
 

Bakibey Konağı


Bir yandan sanat icra ediliyor; diğer yandan ilin tanıtımı yapılarak turizme katkı sağlanıyor. Bu kapsamda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün düzenlediği Bakibey Konağında 5 gündür devam eden kabak kemane çekimleri, Burdur’un Teke kültüründen bal topluyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, çekimleri ziyaret ederek çekim ekibinden bilgi aldı.

Bir yandan sanat icra ediliyor; diğer yandan ilin tanıtımı yapılarak turizme katkı sağlanıyor. Bu kapsamda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün düzenlediği Bakibey Konağında 5 gündür devam eden kabak kemane çekimleri, Burdur’un Teke kültüründen bal topluyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, çekimleri ziyaret ederek çekim ekibinden program yapımcısı ve yönetmen Burhan Tanrıverdi’den bilgi aldı. Tanır program hakkında, “bu programda sadece kabak kemane değil, Bakibey konağı, alaca dokuma, ayran, başodanın muhteşem süslemeleri, geleneksel giyim kuşam, kına gecesi, ağıtlar, Burdur türküleri kısacası Burdur kültürü yer alacak” şeklinde değerlendirmede bulundu.

İlin tanıtımını sürdüklerinin altını çizerek şöyle konuştu: “Show TV’de Lezzet Haritası programında 31 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Burdur’un yemek kültürü çekimlerini yapacağız. TRT Müzik kanalında bu belgeselin bağlama, arbane ve ney çekimleri yapıldı. Sıra kabak kemane çekimlerinde. Şua an bu çekimler yapılmaktadır. TRT Müzik Kanalında yayınlanacak bu projede paralel kurgu halinde anlatılacak belgeselde her bölüme adını veren sazların, doğduğu bölgelerde yerleşen müzik kültürü de yansıtılacaktır. Bu amaçla belirttiğimiz sazların doğduğu bölgelerde yapılacak çekimler de yer almaktadır. İlk bölümümüzde ele alınan bağlama sazında olduğu gibi, işinin ehli, alın teri ile emeğini parmak izleri ile bezenmiş el yapımı sazlar üreten, ruhunu o enstrümana yansıtmış ustalar belirlenerek, bir ağaç kütüğünden bağlama, bir parça deri ile bir kasnaktan arbane, bir kamıştan ney, bir kabaktan kabak kemane ortaya çıkaran eller belgeselin başrolünü belirlemiştir. Sazların yapım aşamaları, kültürümüzde bıraktığı izlerin, yaşattığı duyguların da belgelenmesi açısından çalış tavırları ile sanat dünyasında bıraktığı derin izlerle anlatılmaktadır.”

Çekim setinde 22 kişilik bir ekip çalışmaktadır.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..