- Kategori
- Yemek - Mutfak
BAL KABAĞI SEVDASI
BAL KABAĞI SEVDASI
BAL KABAĞI SEVDASI
MALZEMELER
1 kg. Bal kabağı
250 gr. Toz şeker
3 su bardağı soğuk su
1 adet limon
1 adet greyfurt
3 adet yumurta
HAZIRLAMASI
Kabakları temizleyip küçük parçalar halinde kesip su ve şeker ilavesi ile tencerede yumuşayana kadar pişirelim ve şerbetini süzerek kabakları ezerek püre haline getirelim.
Yumurta sarılarını bir kaba alıp, limon kabuğu ve greyfurt suyunu sıkarak çırpalım ve kabak püresine ilave ederek karıştıralım.
Yumurta aklarına 1 tatlı kaşığı kadar şeker ilave ederek kar gibi köpükleşene kadar çırpalım ve bunu da kabağa ilave ederek homojen kıvama gelecek şekilde karıştıralım.
Küçük fırın kalıplarımızı yağlayalım ve kabak harcını doldurup, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirelim.
Bu arada süzdüğümüz kabak şerbetini, koyu şerbet kıvamına gelene kadar kaynatıp soğumaya bırakalım.
Kabak tatlımızı servis tabağına alalım ve üzerine şerbet ve bol ceviz serperek servis yapalım.
Afiyet olsun.