Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

BAL KABAĞI SEVDASI

BAL KABAĞI SEVDASI
 

BAL KABAĞI SEVDASI


BAL KABAĞI SEVDASI

MALZEMELER

1 kg. Bal kabağı

250 gr. Toz şeker

3 su bardağı soğuk su

1 adet limon

1 adet greyfurt

3 adet yumurta

HAZIRLAMASI

Kabakları temizleyip küçük parçalar halinde kesip su ve şeker ilavesi ile tencerede yumuşayana kadar pişirelim ve şerbetini süzerek kabakları ezerek püre haline getirelim.

Yumurta sarılarını bir kaba alıp, limon kabuğu ve greyfurt suyunu sıkarak çırpalım ve kabak püresine ilave ederek karıştıralım.

Yumurta aklarına 1 tatlı kaşığı kadar şeker ilave ederek kar gibi köpükleşene kadar çırpalım ve bunu da kabağa ilave ederek homojen kıvama gelecek şekilde karıştıralım.

Küçük fırın kalıplarımızı yağlayalım ve kabak harcını doldurup, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirelim.

Bu arada süzdüğümüz kabak şerbetini, koyu şerbet kıvamına gelene kadar kaynatıp soğumaya bırakalım.

Kabak tatlımızı servis tabağına alalım ve üzerine şerbet ve bol ceviz serperek servis yapalım.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..