Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '10

 
Kategori
Deneme
 

Balıklar- kodlanma

Balıklar- kodlanma
 

Balıklar diyorum kodlansa.. Harflerle doldurulsa kafaları, ve dizinler oluşturulsa kafalarında..
Sonra mesela o kodlanmış harf dizinleri Kara denizin, Ak denizin ve Ege denizinin üstünde dolaştırılsa uçaklarla, her dilden flamalarla.. Yada o harfler denize atılsa.. Sonramı?
Sonra bütün balıklar diğer ülke sularından koşup gelseler bizim kıyılarımıza.. Bizde kolayca ve sınırsızca avlansak.. Zengin olsak, doysak..
Kodlanma dizinleri de, bize yaptıkları gibi olsa balıklarda.. Ulusal ve ilahi kavramları koysak kafalarına.. Mutlaka harf olmasın hadi.. Ama harfleri anlatan ses olsun mesela.
Yahu karıştırmayın ötesini bu kodlanma elbet öteki ülkelerde aynı kullanılıyor.. Ama diyelim ki balıklar sadece bizim kodları tanıyor.. Gülmeyin kardeşim bir bildiğimiz var..
Yahu bunu görmüştüm ben.. Somon balıkları okyanuslarda büyüyüp, doğdukları yer olan bir nehrin yukarılarına varmak için ölüm yürüyüşü yapıyorlardı.. Ölüm yüzüşümü demek lazım?

O kadar trajik bir son için, o kadar emek sarf ediyorlardı ki.. Saygı duymanın ötesinde dayak atmak geldi içimden her birine.. Ama kodlanmışlar işte.. Kodlamışlar, başka çareleri yok ki?

Ne farkımız var derim hep? Ne farkımız var?
Onlar da ‘’özgür’’ değil mi ölüme yüzüşlerinde?
 
Toplam blog
: 615
: 948
Kayıt tarihi
: 25.06.10
 
 

1959 Denizli doğumluyum.. İ.Ü. İktisat Mezunuyum.. Emekliyim ve hala çalışıyorum.. Yaşam bizden önce..