Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '15

 
Kategori
Deneme
 

Yaşamak Bir Sanattır

Yaşamak var olmaktır.  Var olmak kabul görmektir. Bundan sonrası hayatı yaşamaktır. Yaşamak anlamaktır. Anlamak anlaşmaktır. Anlaşmak birlikteliktir.  Birliktelik paylaşmaktır. Paylaşmak sevmektir. Sevmek ve yaşamak haktır. Hak hukuktur. Hukuk adalettir. Adalet güç ve kuvvettir.

Adalet kişiyi yargılamadan sevmektir, hoş görüp katlanmaktır. Yaşamak saygı duymaktır. Yaşamak insan olmaktır. Hakk’ı tanıyıp, bir olmaktır. Sen ben o ayrımı yapmadan yaşamaktır. Yaşamak güzel olanı sevmek, kötülükleri unutmaktır. Yaşamak sevene koşmaktır. Kucaklayıp sarılmaktır. Yaşamak yalnız olmadığını bilmektir.

Yaratan seni beni onu sanatıyla güzelleştirip, eksiksiz ve noksansız muhteşem bir varlık olarak yaratmıştır. Ne benim senden, ne de senin benden bir eksiğin, bir fazlalığın yok. Ama hepimizin bir tek ortak yanı var o da insanlığımızdır.

Eksiğimiz fazlalığımız varsa, o da ikimizin de Allah’a olan inançta, idrakte yaratana karşı olan görev ve sorumluluklarımızdadır. O da sorumluluklarımızı yerine getirmekle olur. O’na olan yakınlığımız da aklımıza, düşüncemize bağlıdır.

O da bizim insan olup, insanca yaşamamızda saklıdır. İnsan olmamızda akıl ve düşüncemizle benliğimizde oluşturup yaşadığımız güzelliğimizde vicdanımızda saklıdır. Yaşamamızı vicdanımıza uyarlayıp yaşarsak, hayatı güzel yaşamış oluruz.

GÜZEL YAŞAMAK BİR SANATTIR. BU SANATI ELDE EDİP GÜZEL YAŞAMAK İSE SAĞDUYULU ÖZGÜR BİR AKLIN GÖREV VE SORUMLULUĞUNDADIR.

O zaman öncelikli olarak hepimiz aklımızı kullanıp, her şeyden önce İNSAN OLMALIYIZ. İNSAN OLDUKTAN SONRA hepimiz için yaşamak hem kolay, hem de güzel olacaktır.

Güzelliğine inandığın hayatı güzel yaşa ki, hayat güzelleşsin.

GÜZELLEŞEN HAYATI KAÇAN DEĞİL, PAYLAŞAN KAZANIR.

 

 2O. 03. 2015

Cahit KARAÇ 

 
Toplam blog
: 124
: 519
Kayıt tarihi
: 27.09.11
 
 

1953 yılında Kahramanmaraş İli, Elbistan İlçesi, Akveren Köyü doğumluyum. Ankara Kimya Meslek Lis..