Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '13

 
Kategori
Dekorasyon
 

Banyo nasıl düzenlenir?

Banyo nasıl düzenlenir?
 

Banyo Nasıl Düzenlenir?


Banyolar hanelerimizde en çok kullanılan ve bu nedenle en rahat olması gereken mekânların başında gelir. Banyoların dekorasyonu, duvar rengi ve parke rengi oldukça ehemmiyetli detaylardır.
 
Banyo dekorasyonunda ilk olarak duvar rengi ve parke seçimi yapılmalıdır. Banyolar ferahlığın adresi olduğundan olası olduğunca açık renk seçenek edilmelidir. Duvarda kullanılan açık rengi diğer banyo aksesuarlarında daha şık ve renkli tercihler yaparak bitirebiliriz. Bu şekilde dar banyolar da daha geniş gösterilmiş olur. Ayrı olarak dar banyolar için klozet seçimi de oldukça ehemmiyetli bir teferruattır. Alanın genişliğini sağlamak için asma klozetler seçenek edilmelidir.
 
Banyonun göze daha rahat gelmesi için olasıysa lavabo bölümü kapının karşısına konmalıdır. Duş ve klozet ise yan duvarlarda bulundurulursa banyo daha işlevsel hale gelmiş olur. Şayet banyoda çamaşır makinesinin bulunması gerekiyorsa, banyo dolabının alt bölümünü çamaşır makinesi için ayırabiliriz. Veyahut çok göze batmasını istemiyorsak, çamaşır makinesini banyonun bir köşesine bilhassa ayırdığımız bölüme yerleştirebiliriz. Banyolarda pratik kullanımıyla çok seçenek edilen ayaklı aynalar, büyük kullanım kolaylığı sağlar. Ancak küçük banyolarda duvara kurulan aynaları kullanmanın da bir mahzuru yoktur. Banyo dolapları da banyolarda kesinlikle bulunması gereken malzemelerin başında gelir. Şayet banyo dolapları için yeterli alan yoksa bunun yerine direk duvara kurulan raflardan da yararlanabiliriz.
 
Banyo dekorasyonu, evin diğer bölümlerinden daha az zahmetli bir iştir. Buna karşın aslında en ehemmiyetlisidir. Zira evin en sık kullanılan ve en az değiştirilen bölümüdür. Ancak kullanılan aksesuarlar ara ara değiştirilebilir. Banyoda kullanılan aksesuarlar, parke rengine uygun seçilmelidir. Ayrı olarak seçilen aksesuarların nemli ortama uygun ve temizliği kolay malzemeler olması da oldukça ehemmiyetli bir detaydır. Parkeleri açık renk tercih edilen banyolarda banyo dekorasyonunu değiştirmek istediğimizde, aksesuarları değiştirerek dekorasyonumuzu değiştirmiş oluruz.
 
Toplam blog
: 27
: 1477
Kayıt tarihi
: 19.02.13
 
 

10 yıl bilgisayar teknik servisi olarak çalıştıktan sonra kendi yerini açmaya karar vermiş teknol..