Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '09

     
    Kategori
    Kültürler
     

    Barış artık uzak olmamalı

    Barış artık uzak olmamalı
     

    Dünya kültürlerinin barışı.


    Seslenişimiz tüm dünya medeniyetlerine. Seslenişimiz tüm dünya insanlarına. Artık zamanı gelmedi mi? Çıkar çatışmalarının ardında ezilen insanlık ve yokolan kültürler.
    Asırlardır süregelen bir döngüdür bu. Dünyaya hükmetme isteği. Bu hüküm uğruna yakılan canlar, talan edilen şehirler, ve hatta utanç verici bir şekilde yıkıma uğratılmış kutsal mekanlar. Peki uğrunda ölmeye değer mi. Amaç dünyaya hakim olmak mı, yoksa bize emanet olan dünyayı elimizden geldiğince paylaşımcı bir ruhla birbirimizle paylaşmak mı ?
    Adem ve Havva dan bu yana çıkar çatışmaları ve üstünlük arzusu yıkmadı mı aramızdaki kardeşliği? Sevincimiz tükenmedi mi her savaş sonunda? Yaşamak bize huzur verirdi evvelden şimdi umutsuzluk kaplamadı mı yüreklerimizi? Peki neden? Çok mu önemliydi paraya ve güze sahip olmak , güzsüzü ezmek ? Bizimle aynı şeyi düşünmeyene bizden değil sıfatını takmak onu aşağılamak..
    Kültürlerimiz..Asırlar alır şekillenmesi. Nesiller gelir geçer ardından ama silinmez hiç bir akıldan..Gelenekler, örfler, adetler..Bunlar insanı insan yapar. Bu değerler yaşatır halkları milletleri. Şimdi biraz düşünelim ve bizler de yazalım bizler de duyarsız kalmayalım.Ben hep burda olacağım ve bekleyeceğim sesimiz çıkana kadar.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 776
    Kayıt tarihi
    : 31.07.09
     
     

    Öncelikle 1990 Samsun doğumluyum.Eğitimci bir babanın 2. çocuğuyum. Hayata merhaba dedikten sonra il..