Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

BEN ve OLTAMA TAKILANLAR

http://blog.milliyet.com.tr/inkotr

09 Kasım '13

 
Kategori
Güncel
 

Baş örtüsü, türbana karşı şapka veya bereye ne dersiniz?

Baş örtüsü, türbana karşı şapka veya bereye ne dersiniz?
 

İşte bu modern şapka türbana karşı bir alternatif


Sevgili Blog Arkadaşlarım..!
MERHABALAR..

BBB

Bunu okumanızı tavsiye ederim.

Aslında bizler neyin tartışmasını yapıyoruz ki bu kadar zamandır? Baş örtüsü, türbana karşı şapka veya bereye ne dersiniz?

Çoğu kimseler tarafından bilinen etkinin tepki prensibinden hareket ederek, madem ki demokrasi var memleketimizde! O zaman inançlara karşı hür düşünce olarak da bayanlarımızın ve baylarımızın modern şapka ve bere giymesine de her halde karşı düşüncelerde demokratik davranacaktır.

Bu ülkede her vatandaşın kişilik hürriyeti varsa şayet, o zaman bırakalım da kişiler kendi davranışları içinde , içecek , yiyecek ve giyeceklerine kendileri karar versin.

Sen muhafazakar düşüncede olabilirsin, bırakın da ben de modern düşünce de olma hürriyetine sahip olayım hiç olmazsa. Bu, günlük yaşam işleri, lütfen hükümetlerin ve devletin işi olmamalı. Şayet hürriyet ve demokrasi varsa bu güzel ülkemizde.

Şapka Deyip Geçmeyin

Atatürk 1924 yılında Kastamonu’da yaptığı konuşmasında “Uygarım diyen Türkiye Cumhuriyeti halkı, yaşayış tarzıyla ve dış görünüşüyle uygar olduğunu göstermek zorundadır” derken, Türkiye Cumhuriyeti’nin rotasını Batı’ya çevirdiğini belli ediyordu ve diyordu ki; “Ayakta ayakkabı ya da fotin, bacakta pantolon, yelek, gömlek, kravat, yakalık, ceket ve doğal olarak başta, güneş gölgeliği olan başlık. Bu başlığın adına şapka denir.”

DÜN - 1924  ve BUGÜN - 2013

Hadi gelin, hep beraberce ileriye bakalım. Geride kalmak isteyenleri de kendi hür ve demokratik düşünceleri ile baş başa bırakalım.!

BUNA NE DERSİNİZ?

 BEN ve OLTAMA TAKILANLAR

**** Bilgiyi Kullanırsan Büyürsün , Paylaşırsan Efsane Olursun ***

NECİP KÖNİ - ADANA / TR

 
Toplam blog
: 77
: 1154
Kayıt tarihi
: 31.07.12
 
 

Necip KÖNİ - İnşaat Mühendisi olup, güzel sanatlar onun bir hobisidir. Resim yapmak (karakalem ça..