Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '08

 
Kategori
ÖSYS
 

Başarılar

Başarılar
 

Evet!! Öğrencilerin en sevdiği gün -okulların bitiş günü- yaklaşıyor. Bunun üzerine en sevmedikleri gün de -ÖSS'nin olduğu gün- yaklaşıyor.

Her sene on binlerce kişinin kazanamadığı ve binlerce kişinin kazandığı ÖSS'nin bu sene daha kolay olacağı söyleniyor. Çünkü bu sene hazırlık sınıfların bittiği ve süper liselerin kalktığı döneme denk geliyor. Bu da şu anlama geliyor: Bu sene ÖSS' ye diğer senelerden daha az kişinin gireceği...

Bu iş böyle olsa da insanlar sınav stresinden, bu sıcaklardan neye yöneleceğini anlayamaz hale geliyor. Tamam; biz öğrenciyiz, çalışmak zorundayız. Ancak bu sistem senelerdir biz öğrenciler tarafından büyük tepkilerle karşılaşsa da niçin daha önce değiştirilmedi; niye kimsenin aklına gelmedi...

Sınavlarımız sanki birisinin hayatıymışcasına oynanıyor ve çoğu insan da kazanamıyor...

Tabi ki de çalışanlar kazanıyor. He böylece bi de ülkemizde istihdam sorunu da artıyor. (ÖSS'yi kazanamayanlar sürünüyorlar. Bazılarıysa edinilmiş statülere sahip oluyorlar.)

Mesleki eğitime de gerekli önem verilmemekle birlikte onca gelişmiş ülke de mesleki eğitim ön planda tutuluyor. Kaç senedir meslek lisesi problemi tartışılıyor; ancak uygulamaya bir türlü konulamıyor- tabi bu arada mezun olanlar gelişmelerden yararlanamıyorlar.-.

Neyse fazla uzatmaya gerek yok. Şunun şurasında 10 gün kalmış; çalışmaktan başka çare yok!!!

Herkese başarılar şimdiden...

 
Toplam blog
: 15
: 798
Kayıt tarihi
: 11.04.08
 
 

Gazetecilik bölümü öğrencisiyim. Amacım yazılı basın muhabiri olmak ve uzman muhabir olmak. Yazı yaz..