Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '13

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

Başarılı bir İngiltere Yerleşim Vizesi başvurusu için 5 ipucu

Başarılı bir İngiltere Yerleşim Vizesi başvurusu için 5 ipucu
 

İngiltere Yerleşim Vizesi


1) Başvuru dosyanızda mümkün olduğunca çok destekleyici belge sunun. Zira, başvurunuzu yaptıktan sonra ek belge sunma şansınız olmayabilir.
2) Sponsorunuzun (İngiliz vatandaşı veya Birleşik Krallık'ta yerleşik olan eşiniz) sizi maddi olarak destekleyebileceğine ilişkin pek çok net kanıt sunun.
3) Nerede evleneceğinizi düşünüyorsanız, yurtdışında (Birleşik Krallık dışında) evlenip daha sonra bir Eş Vizesine başvurmanız daha ucuz ve kolaydır. Birleşik Krallık'ta evlenmeye karar verirseniz önce Nişanlı Vizesine ve evlenmenizden itibaren 6 ay içerisinde bir Eş Vizesine başvurmanız gerekir. Bu, stresli olmasının yanında pahalı ve zaman alıcı bir süreç olacaktır.
4) İnternette tanıştıysanız, eş/hemcins partner/nişanlı olarak Birleşik Krallık'a yerleşim başvurunuzun olumlu olabilmesi için yerleşim başvurusundan önce yüz yüze görüşmeniz gerekir.
5) Destekleyici belgelerin mümkün olduğunca asıllarını sunmaya çalışın. Özellikle evlilik cüzdanınızın/hemcins birlikteliği belgenizin aslını sunun.

5 tips for a successful UK Settlement Visa application

1) Provide as many supporting documents with your application as you can – you may not be given a chance to provide it after you have submitted your application.
 2) Provide several clear evidence that your sponsor (the partner who is British/settled in the UK) can support you financially.
 3) If you wonder where to marry, it is cheaper and easier to marry overseas and then to apply for a Spouse Visa post-marriage. If you decide to marry in the UK instead you have to make two applications – first a Fiancé(e) Visa application then, within 6 months, a Spouse Visa application. This is expensive and time-consuming, not to mention stressful.
 4) If you met over the internet, you must meet in person before you will qualify for a visa to settle in the UK as a spouse/civil partner/fiancé.
 5) Try to provide originals of all your documentation wherever possible – in particular your marriage/civil partnership certificate.

Fatih ÇETİNTAŞ

Birleşik Krallık Vize Danışmanı

0-212 227 00 36

 
Toplam blog
: 26
: 4167
Kayıt tarihi
: 03.09.12
 
 

Birleşik Krallık Vize & British Council sertifikalı Eğitim Danışmanı ..