Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '17

 
Kategori
Eğitim
 

Başarılı İnsanlar Engelleri Göze Alırlar

Başarılı İnsanlar Engelleri Göze Alırlar
 

Kendi kendinize bir şeyler yapabilirsiniz. Başkalarının yardımıyla ya da birlikte çalışırsanız daha fazlasını, daha hızlı bir biçimde elde edebilirsiniz. Bazen istediğinizi elde etmek için biraz ödün vermek zorunda kalabilirsiniz... Ama büyük hedeflerinizden asla ödün vermeyin.

Başarılı insanlar engelleri göze alırlar. Engeller onları yıldırmaz. Bir krizin tam ortasında daha da sakin ve etrafa daha da yararlı olurlar.

Lev Tolstoy’un “Savaş ve Barış” adlı romanında gösterdiği gibi, en başarılı ve saygıdeğer generaller en taktikçi dehalar değil, savaşın ortasında soğukkanlı ve kontrollü olabilenlerdi. Onların tavırları güven sağlıyordu. Bazen istediğinizi elde etmek için ödün vermek zorunda kalabilirsiniz. Ama büyük hedeflerinizden ödün vermeyin.

Sözgelimi doktor olmak istiyorsanız, hemşire olmanın sizin için yeterli olduğuna karar vermeyin. İradenizin yeteneklerinizi en yüksek düzeyde kullanıp size sağlayabileceği en büyük mutluluğu yaşatmasından daha azına razı olmayın. Dale Carnegie en çok şunu söyler: “Eleştirme, lanet etme ya da şikâyet etme!”

Bir kere bunları yapmak işinize yaramaz. Ayrıca eleştiri yaparken, lanetlerken ya da şikâyet ederken, kendi zayıf ışığınızın altını çiziyor olursunuz. Şikâyet edenler, aslında, dünyaya, onu herhangi bir biçimde etkileyemeyecek kadar zayıf olduklarını itiraf etmektedirler.

Aynı zamanda, insanlardan -kendinizden de- sizden üstün yönleriyle yardımcı olmalarını isteyerek, onlardan daha çok yararlanmış olursunuz. Övme ve olanak tanıma insanları motive etme konusunda harika yöntemlerdir.

Çoğu insan gemilerinin gelmesini bekler. Kesinlikle tarifeyi kontrol etmek, ya da bilet almak gibi işler için zahmete girmezler. Başka bazı insanlar da kendi kendilerine, “Bir gün şunu yapacağım...” diyerek düş kurmakla tatmin olurlar. Başarılı insanlar olayların kendi yararları doğrultusunda gerçekleşmesini beklemez, harekete geçerler.

Başarılı insanlar düşer gibi olsalar da, gerektiği zaman olağanüstü bir kararlılık ve enerjiyle tekrar kalkarlar. Yıpratıcı bir araba yarışını kazandıran irade, haftalarca süren bir projenin bitirilmesi için gereken çaba ve sabır, bir sunumu etkili bir biçimde bitirebilmek için gereken o ani istek hep bu kararIılık ve enerjide gizlidir.

 
Toplam blog
: 53
: 432
Kayıt tarihi
: 22.02.08
 
 

Eğitimle Geliştir Kendini           Eğitimci-yazar olarak halen Kişisel Gelişim, Liderlik, Beden ..