Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '08

 
Kategori
Eğitim
 

Başarılı olmak için işimizi sağlam yapmalıyız

İnsanlar geleceğini bilemez lakin kendini yetiştirebilir. Bizlere bu çağda ve birçok imkanların içinde olan insanlara bahaneye sığınmaları yakışık almaz. Ben kendimi yetiştirmek arzusundaydım ama şartlar imkan vermedi demek insanlara uygun düşmez.

Bu gün bizim önümüzde ki, önderlere, büyük kişiliklere baktığımızda onlar tüm imkanlara sahip miydiler? Mümkün değil. Tüm imkanlar bir araya gelerek biz başarılı olacağız demek, ham hayaldir. Bütün şartların dört dörtlük oluşarak size , bize sunulması mümkün değildir. Hayatta en çetin şartlara galebe çalabilelim ki, işte ben başardım demeliyiz.

Tüm ortam oluşacak ve rahat şekilde başarıyı yakalayacağız öyle mi? Para sıkıntımız olmadan okuyacağız, okulu sıkıntısız bitireceğiz. Bitirdikten sonra hemen iş bularak, meslek sahibi olarak piyasanın bir numaralı insanı olacağımızı mı zannedersiniz ?

Hemen başarılı olmayı beklemek, mümkün olmayan isteklerdir. Tabiat kurallarına aykırı hiç bir olguya evet diyemeyiz. Hele akla aykırı olan oluşumlara olur diye düşünmek abesle iştigaldir.

Okulu bitirerek hemen iş hayatına atılmak için çeşitli imtihan evrelerinden geçmemiz gerekiyor.

Ne olursa olsun , mesleklerde ilerlenmenin asgari şartlarından olan çalışmak , çalışmanın yanında kendimizi alanımızla ilgili olarak yetiştirmektir. Adam gibi yetişmeliyiz ki, yaptığımız iş ne olursa olsun insanlar üzerinde etkisi olmalı ki, gök kubbede hoş seda bırakalım.

O etki sayesinde toplum faydalanmalıdır. Başarının temellerinden biride kendimizden öte insanların yararını önde tutmak, nefsimizi arkaya atabilmektir. Önce ben alayım kaymağı sonrakiler gerisinle idare etsinler mantığı olmamalıdır.

Başarı olan yerde hareket vardır. Hareket olan yerde bereket vardır.

Mesleklerimiz ne olursa olsun hakkını vererek yapmalıyız. Toplum nezdinde; yukarı, aşağı olmuş çok önem arz etmez. Yani çobanmış, çöpçüymüş; amir , memur derlermiş çok önemli değildir.

Önemli olan işimizi adam gibi en doğru , dürüstçe ve mükemmel yapmaktır. Diyelim ki, çöpçüyüz nerede yaparsak yapalım çöpleri güzel süpürmek , süpürdüklerimizi çöpe toplamak.

İnsanlara hizmet sunmanın illaki resmi giyimle olacağını düşünmemeliyiz.

Hizmet sunmakta en güzeli işi bihakkın yerine getirmekle olur. İşimizin hakkını vermedikten sonra hangi işi yaparsak yapalım, tadı tuzu olmaz.

Önemli olan işin hakkını yüzde yüz vermeliyiz. Hakkının ne olduğunu bilerek özellikle kul hakkından uzak durarak işlerimizin zamanında bitirerek kimseyi sıkıntıya sokmamalıyız. Benim işim çöpçülük olmamalı demeden, halkın hizmetini aksatmadan işimizi vaktinde tamamlamalıyız.

Kimsenin başarısı tesadüfen gelmemiştir. Akşam yatıp sabah işte başarı kuşu sana kondu olmamıştır.

Emek çekmeden, uykusuz kalmadan , nefsi isteklerden vazgeçmeden , sinema zevkini terk etmeden, al sana ödül diyen olmamıştır. Olmazda.

Eğer ter dökmeden gelen ün varsa, nasıl kolay elde ettiysen, ondan daha basitçe elinden uçacaktır. sakın üzülme kolayca kazanılan nam, çok kolay kaçar.

Başarılı olmanın sırrı kendimizi işimize adamakla olur.

 
Toplam blog
: 375
: 678
Kayıt tarihi
: 12.07.08
 
 

Mehmet Şener 1964 doğumluyum, Burdur-Gölhisar'da yaşıyorum. Doğum yerim Burdur/Atınyayla . Lisans..