Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '08

 
Kategori
Eğitim
 

Başarmaya var mısın yok musun?

Başarmaya var mısın yok musun?
 

Başarmaya var mısın yok musun?


Başarı, her şeyden önce bir sonuç değil, bir tercihtir. Yani, bilinçli bir seçimin sonucudur. Tüm insanlar hayatlarında başarılı olmak isterler. Fakat bazıları başarılı olurlar. İnsanların birçoğu da başarıya ulaşamaz.

Peki, başarıya ulaşanların diğerlerinden farkı nedir? Başarısını kanıtlamış insanlar, şampiyonlar ve dahiler daha yolun başında iken, başaracaklarına, yani hedeflerine ulaşacaklarına dair çok güçlü bir inanca sahiptirler. Dr. Muhammed Bozdağ, “Başarısızlık yapamamak değil, yapamayacağını sanmaktır. Bizi düşüncelerimiz sınırlamazsa hiç bir kimse sınırlayamaz.”der. Mimar Sinan, Fatih Sultan Mehmet, Atatürk, Edison ve Einstein gibi tüm başarılı insanların hedeflerine ulaşmalarındaki en önemli etkenlerden biri, başarmak istediği işi, önce zihinlerinde net olarak başarmış olarak görmeleridir.

Büyük bir düşünür, “İnsan neye inanırsa O’dur.” der. Bu bir bakıma doğrudur. Çünkü kişiyi başarı basamaklarında yukarıya iten en önemli faktör başaracağına dair inancıdır. Bir işi yapabileceğinize, başarabileceğinize gerçekten inandığınız zaman tüm fizyolojiniz, siz başarıya ulaşıncaya dek, sizinle çalışır. “İnançlı bir kişinin gücü sadece ilgisi olan doksan dokuz kişinin gücüne eşittir” der John Stuart Mill. Başarabileceğinize gerçekten inandığınızda “yapabilirim” diyebildiğinizde, beyniniz başarıya programlanır ve sonuca ulaşıncaya kadar yüksek bir performansla çalışır. Bu çalışma esnasında, sahip olduğunuz enerjinin ve gücün iki katına çıktığını hissedersiniz ve nice güç işi kolaylıkla başarırsınız.

Ünlü basketbolcu Michael Jordan şöyle der, “Ben hiç bir zaman başarısız olursam neler olacağını düşünmem. Çünkü bunları düşünmeye başladığınızda ister istemez olumsuz sonuca yoğunlaşırsınız. Eğer konunun üzerine atlıyorsam başarılı olacağımı düşünüyorumdur; başarısız olursam neler olacağını değil.” İspanya’daki Endülüs Medeniyetinin ilk kahramanı Tarık Bin Ziyad, ordularıyla İspanya topraklarına ayak basmıştı. Karaya ayak bastıktan sonra okyanustaki tüm gemileri yaktı. Askerler tepelerden geriye baktıklarında yükselen dumanları gördüler. Ya mağlup olup öleceklerdi yada galip geleceklerdi. Kendilerini geri götürecek gemileri yoktu artık; başka bir alternatifleri yoktu. Sonunda kazanan onlar oldular. Başarmak isteyen tüm gemilerini yakmalı ve girdiği yolu geriye dönüşü imkansız hale getirmelidir. O zaman alev alev yanan bir arzu doğar. Yakıcı arzularınız yoksa diğer gemileri yok edemezsiniz.

Bence her çocuk, her öğrenci, eğer başarılı olmak istiyorsa , kendine makul hedefler koyarak onlara ulaşmaya çalışmalıdır. Bu şekilde yüksek motivasyon ve yakıcı bir arzu ile çalışmak kişiyi daha iyiye ve daha mükemmele götürecektir. Eğer başarılı olmak istiyorsanız tüm başarılı insanların ortak özelliklerini kazanmalısınız. İşte en önemli özellik: Başarılı insanlar her zamanda, her ortamda, her şartta çalışabilmeyi başaran insanlardır.

Her insan başarılı olmak için ihtiyaç duyduğu kaynaklara zaten doğuştan sahiptir. Her insanın içerisinde onu mükemmele ve başarıya ulaştıracak, uyumlu, mantıklı ve özel yolların bulunduğubir güç bölgesi vardır. Bize düşen sahip olduğumuz bu muhteşem gücün farkına varmak ve onu harekete geçirmektir. Her başarı, sahibinin bizzat kendisinin ürettiği bir şaheserdir. Başkasının ürettiği eseri satın alabilirsiniz, ancak kendi başarınızı satın alamazsınız.

 
Toplam blog
: 3
: 22398
Kayıt tarihi
: 22.12.08
 
 

Aydın ilinin şirin ilçesi Nazilli'de Rehberlik ve Araştırma Merkezinde Psikolojik Danışman olarak ça..