Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Başbakan, Ahmet Kaya'yı övdü; ülkücülere çattı

Başbakan, Ahmet Kaya'yı övdü; ülkücülere çattı
 

Başbakan, Ahmet Kaya'ı veSaid-ı Nursi'yi övdü


Başbakan, Ahmet Kaya'yı ve Saidi Nursi' yi övdü; ülkücülerin davranışlarına çattı. Ve çok önemli mesajlar verdi. Özellikle CHP'ye seslendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongresi'nde yaptığı konuşma sırasında etnik kimlikler alt kimliklerdir; üst kimlik Türkiye Cumhuriyeti'dir. Etnik kimliklerin sorunlarına sahip çıktıkları için kendilerine bölücü diyenler olduğünü belirtti. Asıl bölücülerin böyle bir yakıştırma yapanlar olduğuna işaret etti. Bu konuda şöyle dedi : " 72 milyon insanı kucaklıyoruz. Bize bölücülük yapıyorsunuz diyorlar utanmadan sıkılmadan. Ayrımcılık yapan sizsiniz ! Kimleri kucakladığınızı bu millet biliyor. Kimlerin acılarını paylaşıyorsunuz !.. Biz diyoruz ki Doğu'daki anne ile Batı'daki anne aynı acıyı yaşıyorlar.Biz diyoruz ki gelin bu acılara birlikte bir çözüm bulalım. .. Ülkemde kanayan bir yara varsa AK Parti buna seyirci kalamaz.. Onun için Demokratik Açılım diyoruz. Kürt kardeşlerimizin meselesi de benim meselemdir. . Etnik ayrımcılık yapmadık, yapmayacağız.. Bütünleşmiş kaynaşmış bir Türkiye istiyoruz... Biz bu ülkenin bütün renkleriyle, çiçekleriyle Türkiye'yiz. Ötekileştirme yoktur felsefemizde. Yaratılanı, yaratandan dolayı severiz. Hoşça kalın diyen Ahmet Kaya'sız bir Türkiye eksik kalır. Saidi Nursi'sız bir Türkiye eksik kalır. Ahmet Yesevi, Pir Sultan, Nazım Hikmet, Ahmed-ı Hanı, Yunus, Hacı Bektaş Hacı Bayram Veli, Sebahat Akkiraz ve diğerleri bizim değerlerimiz. "

Başbakan, sözlerine şunları da ekledi : " Cenazelerde slogan atanlar siyasi rant peşindedirler.. Stadlarda yapılacak her tahrik düşmanlığın adresine yazılacaktır. Futbolu bile tahrik unsuru olarak kullanıyorlar. "

ŞEMSETTİN MURAT

 
Toplam blog
: 155
: 1573
Kayıt tarihi
: 20.09.08
 
 

Diyarbakır doğumluyum. Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü mezunuyum. Hazro TÖB-DER Şubesi başkanlığını y..