Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Başbakan'ım nedir bu 'kutuplaşma' nedir bu 'tahammülsüzlük' nedir bu 'paranoya'?

Başbakan'ım nedir bu 'kutuplaşma' nedir bu 'tahammülsüzlük' nedir bu 'paranoya'?
 

Söz: Behçet Kemal Çağlar, Faruk Nafiz Çamlıbel Beste: Cemal Reşit RE


Toplumun tüm katmanları ve kurumları her şeyi bir yana bıraktık; günlerdir ‘Gezi Parkı Eylemi’ne  ‘yoğunlaştık,’ ‘odaklandık.’

Hele bu ülkenin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm enerjisini en güncel gündemin önüne dahi geçen ‘Gezi Parkı Eylemi’ne harcamaktadır.

Başbakan Erdoğan ‘Gezi Parkı’ konusunda her gün konuşuyor, her gün yorum yapıyor; konuştukça halk arasında oluşan kutuplaşmalar derinleşiyor, insanlar birbirine şüpheci bakmaya başlıyor.

Siz ülkemize üç yıl aradan sonra açılacak ‘AB faslı’ arifesinde Angelika Merkel’e olan öfkeli tavrınız ile Türkiye’nin ‘veto’ almasına neden oldunuz.

Ama Siz tüm enerjinizi ‘Duran Adam Eylemi’ne yoğunlaştırdınız..

AB ülkelerinde "sıradan, günlük, demokratik" bireysel hak arama yöntemini ‘abarttınız.’

Başbakan Yardımcınız Bekir Bozdağ’ın; “Duran Adam Eylemi, kendiliğinden başlamış bir eylem değil, Planın bir başka boyutta devamını öngören aklın ürünüdür.” sözleri  üzerine de ‘kolektif paranoyaya’ tutuldunuz.

Sıradan bir eylemcinin duruşunu dert edindiniz.

Kayseri mitinginde; “ Bunlar on yıllar boyunca Türk’e durmak yaraşmaz deyip durdular. Hala da duruyorlar.” diyorsanız; ‘ya maksadınızı aştınız, ya da oturduğuz koltuğu borçlu olduğunuz atalarınıza ‘hıyanet’ içindesiniz.

İşte hızla kötülüğü geriliği boğan, var olmamızı borçlu olduğumuz atalarımızın kutsalı Onuncu Yıl Marşımızı alaya alacak kadar küçüldünüz.

Hani ulusların, bireylerin kutsalına dil uzatmanın en büyük ayıp olduğunu çok iyi bilirdiniz. 

T.C. Başbakanı olarak ‘varlığınızı’ borçlu olduğunuz atalarınızın CUMHURİYETİMİZİN ilk on yıl içinde dönemin olumsuz şartlarına rağmen neler başardığını dizeler dile getiriyor.

Eğer Sayın Başbakan’ım Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, Lozan Fatihi, İkinci Dünya Savaşı’nın strateji dehası, Büyük Devlet Adamı İsmet İnönü ve Arkadaşlarını eleştirmek istiyorsanız; oyunu kuralına göre oynayınız.

Ana tümce içindeki yan tümcede ima yoluyla ATATÜRK ve arkadaşlarına hakarete varan alayı alışkanlık haline getirmek ‘KASIMPAŞALI DELİKANLI’YA yakışıyor mu? 

23.06.2013, Türkiye

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..