Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '21

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

BASİT ZEVKLERİ UNUTMA..

Gemiler limanda kalırlarsa fırtınalardan korunurlar fakat hiçbir gemi limanda kalması için yapılmamıştır...
 
Çoğu insandan daha fazla hata yapman yani, yaratılışın gereği; olması gerekendir anlayacağın.
İlişkilerinde örneğin, daha fazla başarısız oldunsa bile örneğin ve sürekli sorguluyorsun bunun için kendini; zavallı rolü oynamak yapman gereken son şeydir sakın unutma.
Başarısızlık,, başarının ham maddesidir...
 
"Daha çabuk hata yap ve
daha kısa sürede başarılı ol..."
Risk yoksa ödül de yoktur zira... Pek çok insan, güvenli liman dedikleri yosun tutmuş o köhne yerde yaşamaya mecburdur. Yıllar boyu aynı kahvaltıyı eder, işe aynı yoldan gidip gelir, aynı (boş) düşünce dünyasından dar kafalılarla aynı ipe sapa gelmez sohbetleri yapar.
Aynı şekilde düşünür en kötüsü de...
Eğer bu seni mutlu ediyorsa sorun yok, devam.
 
Yok bu yaşamak istediğim, bana hediye verilen kısacık zamana ihanet diyorsan eğer mutluluk oyununa yatırım yapmalı ve kabuğundan çıkmalısın artık. Gerçek mutluluk, bu oyun içindeki bazı riskleri de aldığında ortaya çıkacak, evet.
Mark Twain, "Bundan yirmi yıl sonra, yapmadığın şeylerden duyduğun pişmanlık, yaptıklarından duyduğun pişmanlıktan fazla olacak" demişti...
Öyleyse gevşe ve en iyisini düşün yaşam yollarına dair ve şımart kendini hatta. İyi bir kahveciye git ve en iyisini iste bu kez ve "kazıklanıyor muyum?" demeden bu kez, bir şans tanıyarak onlara; kendine ısmarladığın en pahalı kahve olsun bu hatta.
Biraz yatırım yap kendine, para harca hatta. Bunu alışkanlık haline getir demiyorum elbet ama çıkar çıkar seni dışarı ve memnun etmek için gezdir yalnız kendini bu kez.
Evinde, bu gidişle sen öldükten sonra kullanılmayı bekleyen pahalı takımları çıkar ve donat masayı. İlginç bir tarif hazırla kendine mum ışığında yemeniz için.
Kendinle barış artık ve olanları gör. Basit zevkleri de unutma ama. Kendini meltemlere bırak örneğin, kar altında yürü akşamın sessizliğinde.
Sen, yerdeki kuşlar ürkmesin diye yolunu değiştirenlerden değil misin? Biliyorum bu yüzden evet, umut var yani bizim gibiler için hâlâ.
Yolculuğun sırasında sevilmesi gereken basit ama güzel hazineleri izlemeyi de velhasıl, sakın unutma.
Ölmeyeceğini mi sanıyorsun?
 
Toplam blog
: 44
: 188
Kayıt tarihi
: 21.07.13
 
 

Öncelikle belirteyim; mutlu olman için buradayım ve misyonumun bu olduğu kanaatindeyim..Kaldı ki; S..