Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '21

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

DÜŞÜNME ZAMANLARIN OLSUN..

Nasıl başardıkları izlendi...
Maddi ya da manevi servetleri akıl almazdı ve kontrol ettikleri dünya...
Yaşam alanları sanki masaldı ki duydukların hayallerinle sınırlıydı. Bahsettiğim onlar'ın olağan üstü zengin olması da gerekmiyordu aslında ve bazıları inanılmaz keşifler yaparak adlarını böyle kazıdı tarihe ve bazıları sadece sanatlarıyla.
Başarılı denilen insanlardandı onlar ve bir ortak noktalarının şu çok önemli ama mütevazi alışkanlık olduğu görüldü sonra:
"Düşünmek için
zaman ayırıyorlardı kendilerine
Hergün"
Her sabah birkaç dakika ve gözlerini kapayarak düşünme zamanları tanıyorlardı kendilerine meditasyon yapar gibi; oldukça basit, ama onlara bakarsan bir o kadar etkili..
Ama meditasyon ya da dua değildi yaptıkları sadece düşünmeye ayrılan kendinle baş başa kaldığın bir zaman...
peki senin sadece lüks olarak gördüğün o düşünme zamanlarında ne yapıyor, ne düşünüyorlardı?
Hayatlarını başarılı insanların ortak noktalarını bulamaya adamış yazarlara göre; bazen yaşamın anlamını, bazen hayatta nerede durmak istediklerini, iç gözlemlerini, hissettikleri huzur ya da huzursuzluğun kaynağını; ki tüm bunlar normal zaman ve gürültüde duyulabilecek şeyler değildi ve cevaplara ulaşamayanların yapması gereken elzem bir alışkanlıktı yani bu...
 
 
 
Sessizce oturup, hareketsiz, gözlerin kapalı akışın sesini duymak ve onunla bir olmak adına sakince düşünmek...
Çoğu insanın hayatının en güzel (ve çoğu) saatlerini olayların sadece uygulama taraflarına vakit harcayarak geçirdiğinin farkında mısın? Oysa başarılı insanlar düşünmeye ayırdıkları bu mütevazi zamanlar sayesinde önceliklerini ve odaklanılması gerekenler hakkında daha iyi bir anlayışa sahip oluyorlardı.
Daha iyi kararlar alıyorlar ve daha bilgece tercihler yapmayı beceriyorlardı evet. Daha fazla düşünmek seni daha az tepkisel ve daha fazla insan yapıyor.
Düşünmeyi hayal kurmakla bir tutup aşağılayan bir toplum içinde yaşıyorsun, doğru. Ama aşabilir ve her sabah kendine düşünme ve hatta hayaller kurma için bir şans tanıyabilirsin artık. Bir zaman sonra hayatının nasıl değiştiğini ve cevapların aslında ne kadar yakın olduğunu gördüğünde bana teşekkür edebilirsin.
O zaman kadar sessiz zamanlar dilerim sana, kendinle kafa kafaya verip bundan sonrasını beraber planlayacağınız ve sessizlik içinde cevapları artık kolayca duyabileceğin zamanlar...
 
Toplam blog
: 44
: 188
Kayıt tarihi
: 21.07.13
 
 

Öncelikle belirteyim; mutlu olman için buradayım ve misyonumun bu olduğu kanaatindeyim..Kaldı ki; S..