Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '20

 
Kategori
Siyaset
 

Başka Yol Var mı?

Çoğu mağaza ve dükkanların giriş kapılarında dikkat ederseniz 'maskesiz girilmez' yazısının yazıldığını görürsünüz. Ben yazmadım dükkanımın girişine. Gerek görmedim çünkü müşterinin şeklini unuttuk. Ne gelen var ne giden.

Zaten zor günler yaşayan ekonomik durgunlukla birlikte koronavirüs daha da olumsuz etki oluşturarak piyasa hareketini tam anlamıyla durdurmuş ve bazı elli-altmış büyük firmaların kapanmasına yol açmıştır.

Bana göre bu durum başlangıçtır. Arkası geleceğini öngörmekteyim. Yansıma henüz yeni başlamıştır. 

Laboratuvar ürünü olan koronavirüs dünyadaki tüm küçük ölçekli esnaf ve ticaret erbaplarını sonlandırarak büyük şirketlerin daha da büyümesini sağlayacaktır yeni dünya düzenine geçilirken. Gelecek kuşaklara daha paylaşımcı çok ortakllı ticaret ortamı oluşturulacaktır diye düşünmekteyim.

Gölgesinden yararlanamayacağı ağacı yok etmeye çalışan kapitalist sistem böyle bir şey işte!..

Her bireyden yararlamak için önce piyasa ekonomi koşullarını oluşturur, döviz borsa faiz üçgeni ile tüm bireyi daha çok kazanmaya yönlendirir, uzun zaman sonrasında kazanımlarını elinden almaya çalışır. Bugün yaşanan budur.

Bütün bu gerçekleri yaşarken televizyon ekranlarında genel seçimlere üç yıl gibi uzun bir süre olmasına rağmen sanki bir kaç hafta sonra seçim yapılacakmışcasına seçim konuşuluyor muhalefetiyle ve iktidarıyla.

Piyasa koşullarını tekrar harekete geçirmek için iktidarı ve muhalefetiyle ortak çaba göstermeleri gerekir, başka yolu yok!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..