Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Başkan Özcan; '' yağmurlar, Mersin'in bereketi oldu.

Başkan Özcan; '' yağmurlar, Mersin'in bereketi oldu.
 

Üç dönemdir,Mersin'e başarılı hizmetler veren Başkan Özcan...


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 2. birleşim toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan başkanlığında yapıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2011 mali yılı bütçesinin 397 milyon lira olarak kabul edildiği toplantıda, bütçenin büyük kısmının alt yapı hizmetlerine ayrıldığına ilişkin eleştirilere yanıt veren Başkan Macit Özcan, “Belediye hizmetlerinde alt yapı da, sosyal projelerde, festivallerde önceliklidir. Fakat 10 yılda 10 kat büyüyen bir Mersin’de alt yapı problemini halletmeden diğer sorunları halletmenizin hiçbir anlamı yok. Aşırı yağışlarda sellerle boğuşan bir Mersin’den, yaptığımız altyapı sayesinde bugünlere geldik. Bugün başta İstanbul olmak üzere birçok büyük şehir altyapı eksikliğinin acısını çekerken, kentimizde özellikle son 5 yıldır bu yönde bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Bu yüzden bütçenin en az yarısının alt yapı hizmetlerine ayrılması doğru bir yaklaşımdır” dedi.

Doğalgazda 5 Yıl Önce Söylediğim Noktadayız;

Doğalgaz çalışmalarından kendisinin de rahatsız olduğunu ve kentin her yanının köstebek yuvası haline gelmesinin kendisini de memnun etmediğini ifade eden Başkan Macit Özcan, “Bundan 5 yıl önce doğalgaz ile ilgili düşüncelerim bugün basının arşivindedir. O zaman doğalgazın Mersin için acil ihtiyaç olmadığını ancak sanayide kullanılabileceğini belirtmiştim. Doğalgaz kazılarının kenti köstebek yuvasına dönüştüreceğini ve bir takım sıkıntıların yaşanacağını ifade etmiştim. Şimdi geldiğimiz nokta tam da orası. Ancak başlanan bu çalışmanın bitmesini beklemekten başka çaremiz yok. Çalışma biten bölgelerin de hemen asfaltlanması yönünde doğalgaz firmasına gerekli uyarıyı yaptık” dedi.

Kuzey Mersin Ustalık Eserimiz ;

Kentin kuzeyinde yeni bir kent oluşturma fikrini ortaya attığında birçok kişinin kendisini eleştirdiğini, hatta o zamanlar kimsenin oturmadığı bu bölgeye 35 metrelik bulvarlar açtığı ve alt yapı hizmeti yaptığı için kendisinin şikayet edildiğini kaydeden Başkan Macit Özcan, “Sadece bu şikayet yüzünden müfettişler geldi ve yaptıkları incelemede yaptığım işte bir yanlışlık bulunmadı. Çünkü kent doğu-batı şeridinde sıkışmış kalmıştı. Yeni yerleşim alanları açmak gerekiyordu ve bunun için en uygun olan kentin kuzeyi idi. O dönemde kimsenin ikamet etmediği o bölgeye gerçek belediyecilik anlayışıyla önce alt yapıyı yaptık, sonra yolları açtık ve daha sonra binalar yapıldı. Şimdi Kuzey Mersin olarak adlandırılan bu bölge, Mersin’in cazibe merkezi haline geldi ve ne kadar doğru bir iş yaptığımız ortaya çıktı. 12 yılda birçok projeyi hayata geçirdik ancak Kuzey Mersin ustalık eserimizdir diyebilirim” dedi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..