Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Başkan Tuna, Diş Hekimleri Günü’nü Kutladı.

Başkan Tuna, Diş Hekimleri Günü’nü Kutladı.
 

Başkan Tuna,Diş Hekimlerini yalnız bırakması.


Dünya Diş Hekimleri günü dolayısıyla; Toroslar Semt Polikliniği’ni ziyaret eden Mersin Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, insan sağlığının ağızda başladığını kaydetti.
-Her vatandaşın yılda en az iki kere diş kontrolüne gitmesi gerektiğini de hatırlatan Başkan Tuna, diş ve diş eti sorunlarına önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü nedeniyle Toroslar Semt Polikliniği’ni ziyaret etti.
Toroslar Semt Polikliniği Hastane Müdürü Hebil Akan ve Diş Hekimi Uzman Doktor Alen Akın Karacaoğlu tarafından karşılanan Başkan Tuna’ya hastaların da ilgisi yoğundu.

Toplum olarak diş ve diş eti hastalıklarına gerekli önemi vermediklerini belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu hastalıkların önlenmesi ve toplumun bilinçlenmesi için diş hekimlerinin yoğun bir çaba gösterdiklerini, bu çabaları nedeniyle takdir ve teşekkürü hak ettiklerini söyledi.
Diş bakımı alışkanlığının çocuk yaşta verilmesi gereken bir eğitim olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Hamit Tuna, Belediye olarak çocukların bu alışkanlığı kazanabilmeleri için geçtiğimiz yıl ilköğretim birinci sınıf öğrencileri üzerinde bir çalışma başlattıklarını ve bu çalışmanın halen aynı öğrenciler üzerinde devam ettiğini belirtti.

Belediye Başkanı Hamit Tuna, 5 bin 64 öğrenci üzerinde yapılan Ücretsiz Diş Taraması çalışması ile Diş Hekimlerinin de büyük destekleriyle çocukların diş ve diş eti hastalıklarına karşı duyarlı hale getirilmesi ve diş bakımı alışkanlığının kazandırılmasını hedeflediklerine dikkat çekti.
Tüm sağlık çalışanlarının olduğu gibi diş hekimlerinin de her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Tuna, diş hekimlerinin günlerini kutlayarak; “Toroslar Semt Polikliniği bizim için çok önemli. İnsanlarımız artık bölgesinde çağın gerektirdiği şekilde sağlık hizmetlerini alabiliyorlar. Burada hizmet veren başta hastane yöneticilerimiz ve hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Tüm Diş Hekimlerimizin de günlerini kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.

Diş Hekimi Uzman Doktor Alen Akın Karacaoğlu ise, böyle bir günde hatırlanmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek, Başkan Hamit Tuna’ya bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür etti.
Toroslar Semt Polikliniği’nde bulunan Diş Hekimliğine muayeneye gelen vatandaşlarla da ilgilenen Başkan Tuna, bir kız çocuğuna diş çekimi sırasında moral verdi ve sık sık dişlerini fırçalamasını öğütledi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..