Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '09

 
Kategori
Siyaset
 

Başkan Özcan, yeniden Kent Konseyi Başkanlığına seçildi...

Başkan Özcan, yeniden Kent Konseyi Başkanlığına seçildi...
 

Başkan Özcan,Mersin'e yaptığı hizmetlerin semeresini alıyor.


Yerel Gündem 21 Mersin Kent Konseyi Genel Kurulu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda yapıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, seçim sonrasında da yeni seçilen yönetimle bu kent için aynı kararlılıkla çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Ortak paydası insan olacaklarla, yakalarındaki parti rozetini çıkararak kente katkı sunmaya devam edecekleri mesajını veren Nuri Özdemir, “Biz her alanda Mersin için mücadele kararlılığımızı sürdürecegiz” dedi.

Daha sonra konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı Macit Özcan ise; kente dair bazı yatırım, proje ve çalışmalardan bahsetti. Bu çalışmalar sırasında önlerine çıkarılan engelleri de anlatan Başkan Macit Özcan, “Mersin, çok uzun yıllardır bir havaalanına kavuşmak için çaba gösteriyor. Şu anki mevcut iktidarı eleştirmek için söylemiyorum ama Mersin’e bir havaalanı yapılması için ödenek çıkarılması çok mu zor geliyor? Mersin’e bugüne dek bir havaalanı yapılmış olsaydı, Mersin turizmden hak ettiği payı da alabilecekti” diye konuştu.

Konuşmasında kentsel dönüşüme yönelik olarak bir süre önce Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan protokolü hatırlatan Başkan Macit Özcan, kentte özellikle çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunun altını çizdi. Başkan Macit Özcan bu konudaki projelerinin, bekliyor olmakla birlikte hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Kent Konseyi’nde yeni dönemde görev yapacak isimler belirlendi ve Kent Konseyi Başkanlığı’na yeniden Başkan Macit Özcan seçildi.

Başkan Özcan'a Çukurova Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinin yanı sıra Mersin Kenti için harcamış olduğu yoğun performanstan dolayı teşekkür ederim.

Başkanım kim ne düşünürse düşünsün siz doğru bildiğiniz yolda ilerlemeye devam ediniz.Başarılar...

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..