Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '21

 
Kategori
İthalat / İhracat
 

Batı Afrika Devletleri

Her hangi bir ürünün imalatçısı ya da ihracatçısı olan Türk firmasının, bahse konu ürüne ilişkin ihracat pazarlarını net olarak  tespit edebilmesi ve ihracata açılmak için ‘olmazsa olmaz’ koşul olan ‘ihracat stratejisini’ kurabilmesinin sağlanmasıdır.

Ülkemizde firmalar, ölçekleri ne olursa olsun, ihracat pazarlarının nerede yoğunlaştığını bilememek gibi bir sorunla karşı karşıya bulunmaktadırlar. Bu sorunu aşabilmek için, son derece meşakkatli ve masraflı yurt dışı fuarlar ile bilinçsizce gidilen yurt dışı pazar araştırmalarını kullanmaya  çalışmaktadırlar. Her ikisinin de verimsizliği ve yüksek masraflarla yapılıyor oluşu, ihracat yapmak isteyen (ya da ihracat pazarlarını geliştirmek isteyen) firmaların önündeki en büyük enformatik engeller durumundadır.

Türkiye ve ECOWAS üyesi ülkeler arasında imzalanan Ticaret ve Yatırım İşbirliği Anlaşması mevcut olması nedeniyle Afrika'nın yüzde 33'ünün yaşadığı ve Afrika milli gelirinin yüzde 25'inin temsil edildiği Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu - (Economic Community of West African States-ECOWAS) ECOWAS ülkeleri ihracat için öneri listesi olarak seçilmiştir.

1.      BENIN

2.      BURKINA FASO

3.      CABO VERDE

4.      CÔTE D'IVOIRE

5.      The GAMBIA

6.      GHANA

7.      GUINEA

8.      GUINEA BISSAU

9.      LIBERIA

10.  MALI

11.  NIGER

12.  NIGERIA

13.  SENEGAL

14.  SIERRA LEONE

15.  TOGO

COVER AFRIKA https://coverafrika.com ihraç etmek istediğiniz ürünlerle ilgili, kapsamlı Pazarlama & Satış çalışmalarımız sayesinde, ihracat yapmak istediğiniz bölgedeki veya ülkedeki Distribütör, Toptancı ve Perakendecilere ulaşmanızı sağlıyoruz. Hazırlanan stratejik çalışma planı onaylanmasından hemen sonra Pazarlama & Satış faaliyetlerine başlıyoruz.

Çalışmalarımız sonucunda :

  • MARKA DEĞERİNİZ ARTAR
  • GLOBAL MARKA İSMİ OLUŞUR.
  • % 15 İHRACAT ARTIŞI SAĞLANIR
 
Toplam blog
: 20
: 21
Kayıt tarihi
: 10.11.21
 
 

Afrika pazarlarında, 53 ülkenin olduğu bu devasa kıtada müşteri aramak zor ve uzun bir süreçtir. ..