Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '07

 
Kategori
Mizah
 

Batılı güçler çok yakında mısır tarlanızda.

Batılı güçler çok yakında mısır tarlanızda.
 

Sanırım artık herkes duymuştur 2008’in mart ayı itibariyle dünyada ki petrol reservleri son buluyor. Dolayısı ile benden söylemesi hiç arabaya filan yatırım yapmayın. Dolaşın istediğiniz kadar ama marttan sonra bir kenarda duracak garibim. Ya da şimdiden at filan alın ne bileyim işte.

Ama daha iyi bir çözüm de var. Mısır (bitki olanından söz ediyorum) kökenli yakıt ile çalışan arabalardan kapın bir tane hemen. Mısırdan elde edilen etanol ile çalışıyorlar. Şimdi hava hoş ama mart 2008’den sonra çok önemli kısıtlamalar gelecek.

Mısır tüketimi kesinlikle sınırlandırılıyor ve devlet konrolüne girecek mısır üretimi. Öyle eskisi gibi fuarlarda, panayırlarda gevrek gevrek güle oynaya, ağzınızı şapurdata şapurdata mısır yiyemeyeceksiniz.

Mısırcı abiler tarihe karışacak. Sütlü mısır diye hele bir bağırsın aynen mısır kontrol polislerince anında etkisiz hale getirilecek. Mısır tarlanız varsa unutun...devlet el koyabilir. Mısır ekmeği filan diye de yok öyle bir şey... hem siz enerjimizi çalmaya mı çalışıyorsunuz?

Sinemalarda pop corn mu derler nedir...işte o da yasak. Sizin eğlenceniz uğruna enerjimizden olamayız.

Hadi bunlar bizim bireysel ihtiyaçlarımız. Ama ya olaya global bakınca neler olacak?

Bir kere orta doğu artık tek başına kalıp sessizliğe bürünecek...hatta afrika kıtasında ki yokluktan daha büyüğüne hazır olsunlar. Ellerinde petrol gibi bir nimet varken teknolojiye ve gelişmeye yatırım yapmak yerine olmadık işlere taktıkları için petrol sonrası (ya da yabancıların post-petroleum dedikleri) zamanda aynen yere fena oturacaklar.

Batı ülkeleri için ise hiç sorun yoktur. Avrupa, ABD büyük askeri ve politik güçleri sayesinde dünyada ki pek çok mısır tarlasını ele geçireceklerdir.

Hatta Remzi abi şöyle bile diyebilir “Heee...bizim tarlaya yamaçtan indi bir helikopter...özel tim mi neyinmiş...böyle gavurca bir şeyler filanda söylediler...küfür mü ediyonuz diye sordum ama yok cevap vermediler...”

Sonra Remzi abinin tarlasına el konur...enerji yatağıdır orası kolay mı? Göz ardı edilsin?

Mısır tarlaları büyük bir koruma altına alınacak. İzinsiz tek bir mısır bile kamptan ay pardon tarladan dışarı çıkamayacak.

Tabii ki ekonomi de mısıra dayalı olacak. O yüzden mısır borsasını unutmamak lazım artık petrolün varil fiyatı yerine...mısırın sepet başı fiyatı diye başlayacak cümleler.

Borsada broker abiler delirecek böyle “Nasıl olur bir günde nasıl bu kadar çıkar efendim...sepet başı fiyatı?”

“Eee şey arkadaşım...duymadın galiba dünyanın en büyük mısır üreticisi olan Filipinler ABD ve AB tarafından işgale uğradı...ondan fiyatlar zıpladı”.

Uzun lafın kısası artık zaman değişecek...atın siz o arabaları. Ben bisiklet ile idare ederdim, yine öyle yapacağım...Size kolay gelsin.

NOT: Bu mizah yazısının tartışmasında harika fikirler veren sevgili arkadaşıma ise sonsuz teşekkürler.

Resim: ecofriend sitesinden alınmıştır.

 
Toplam blog
: 237
: 1302
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

Biyolojinin son yıllarda, özellikle son 10 yılda içeriğinin yoğun bir şekilde moleküler düzeye inmes..