Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Bayanlar için Kısır

Bayanlar için Kısır
 

kısır tarifim


Bugün sağolsun bizim hanım ve diğer komşular 5 çayı için toplanmışlar bende erken geldim birde ne göreyim evde kısır partisi var :) hemen siz değerli okurlarımıza bu tarifi paylaşırken kısırlarıda götürmeye başladım .

Malzemeler:
3 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 demet ince kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı kuru nane
1 demet ince kıyılmış taze soğan
5 diş dövülmüş sarımsak
5 adet küçük halka doğranmış sivri biber
5 yaprak ince kıyılmış marul
3 adet kabukları soyulmuş,küp doğranmış salatalık
3 adet kabukları soyulmuş,küp doğranmış domates-tuz-kırmızı pul biber

Kısır Tarifi yapılışı:
3 su bardağı ince bulguru bir kaba koyup üzerine 3 su bardağı ılık suyu dökün ve suyunu çekmesi için oda sıcaklığında 30 dakika bekletin.Yumuşamış olan bulgurun içine tuz,kırmızı pul biber,domates salçası ve biber salçasını koyup iyice yoğurun.Daha sonra içine maydanoz,kuru nane,taze soğan,sarımsak,sivri biber,marul,salatalık ve domatesi ekleyip tekrar karıştırın ve servis tabağına boşaltın.Son olarak kısırın üzerine zeytinyağ ve nar ekşisi gezdirin.Kısır tabağının kenarlarını karışık turşu ile süsleyip servis yapın.

 

Afiyet olsun.

 

Kaynak : Kısır Tarifi

http://www.tariflerim.gen.tr/kisir.html

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..