Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '07

 
Kategori
Haber
 

Baykal istifa etmeli mi ?

Baykal istifa etmeli mi ?
 

Bildiğiniz gibi seçimler AKPnin başarısıyla sonuçlandı. AKPnin bu başarısı sistemli çalışması, ülkenin her kesimine ulaşmasıyla oldu. Bu açıdan AKPyi kutlamak lazım. Fakat, CHPnin durumu ortadadır. Yapılan Cumhuriyet mitinglerine, siyasi çalışmalara rağmen yetersizlik ortada. Bugün yaklaşık 35 ilde milletvekili yok.

Hepinizin bildiği gibi CHPye verilen oyların büyük bir kısmı Türkiye'de başka büyük sol bir partinin olmayışındandır. Bir başka nedeni de, AKP karşıtlarının verdiği oylardır. Buna rağmen sonuç ortadadır. Halkın bazı kesimi "Baykal'a rağmen" CHPyi tercih ettik, demektedir. Demek ki bugünkü CHP yönetimi halkı hoşnut etmiyor.

Baykal bugün öğle saatlerinde seçimleri değerlendirdi. "İstifa etmeyeceğini, CHP nin bugüne kadar yaptığı politikaların doğru olduğunu ve bu politikaların sonuna kadar arkasında olduğunu" söyledi. "1992 de yeniden açılan CHP yi %4.70 lerden %20 lere getirdiğini" savundu. Baykal söylemlerinde hâlâ MHP'den farksız, milliyetçi tavırlarını devam ettiriyor. Bu ülkenin küstürülen solunun, sendikalarının, sivil toplum kuruluşlarının, sosyal demokrat insanlarının beklentilerini yoksayıyor. Bu arada evcil siyasetçimiz Demirel'in de Baykal'ı arayıp "çekilme" dediği söyleniyor. Baykal'ın siyasetten ve başkanlıktan vazgeçmeme arzusunu Ecevit ile İnönü'ye benzetiyorum. Türk solunun kaderi bu olsa gerek.

Sayın Baykal'ın konuşmasının ardından "Hikmet Çetin, Celal Doğan, Onur Kumbaracıbaşı" gibi muhalifler bir basın toplantısı düzenledi. Ve Baykal'ın istifa etmesi gerektiğini belirttiler. Umarım bu çabalar Türkiye sosyal demokratlarının geleceğini sağlıklı bir zemine oturtur.

Şimdi bu gelişmeler ışığında sizlere soruyorum : Baykal istifa etmeli mi?

fotoğraf:hürriyet

 
Toplam blog
: 92
: 11527
Kayıt tarihi
: 21.01.07
 
 

Dokuz Eylül Üniversitesi "Tarih Öğretmenliği" bölümü mezunu. Eğitim sektöründe çalışıyor. Yazmak ..