Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '09

 
Kategori
Ramazan
 

Bayramınız kutlu olsun

Bayramınız kutlu olsun
 

Bayramınız Kutlu Olsun


Vermiş olduğu manevi haz ve huzuruyla,

Paylaşmanın ve Dayanışmanın en yüksek mertebelerde olduğunu bildiğimiz büyük duygularıyla,

Merhamet ve Şefkat duygularının ayyuka çıktığı,

İnsan bedeninin tüm kötülüklerden arınarak temizlendiği,

İlahi emirlerin uygulanmasında gösterilen sabır ve itaatin otuz gün boyunca her gün denendiği,

Nefsi terbiye ederek açlık kavramlarının öğrenildiği Mübarek Ramazan ayını dün itibariyle geride bırakmanın burukluğunu ve ezikliğini bir bayramla sonuçlandıracaksak;

Varsın diyelim Bayramınız Mübarek Olsun!

Kültürel dejenerasyonun bir uzantısıyla yaşanan ve günümüzde kullanılan son teknolojinin de mükemmelliğinin ürünü olan Bayram Mesajlarıyla Bayramlaşmalar hızla şekil değiştirmektedir.

Sabah kalkıp en güzel elbiseler giyindikten sonra camide cemaatle kılınan namazlardan sonra tüm cami cemaatiyle bayramlaşıp, Önce aile efratları,

Sonra komşular ve daha sonra tüm tanıdıkların evlerine bizzat gidilerek,

Bayramlaşıp sohbetler edilirdi.

Ancak 2000 li yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte Bayramlaşmalarımız da teknik ortamda yapılmaktadır artık.

İnternet sitelerinin oluşturduğu hazır basmakalıp ve bir o kadar da anlamlı Bayram mesajlarından birini kopyalayıp SMS lerle tüm akraba, arkadaş ve aile fertlerine göndermek Bayramlaşmalarımızın yeni şekli olmuştur.

Bayram insanları kaynaştırıp bir araya getiren en güzel vesilelerden biridir.

Öyle ki bayramda şahlanan yardımlaşma ve hediyeleşme ruhu yalnızca hayatta olanlarla bağlı kalmaz, diğer dünyaya intikal eden mevtalarımızın da kabirleri ziyaret edilerek onların hediyeleri olan dualar okunurdu.

“Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Yarınlar niyettir ve duaların kabul olsun, sevdiklerin hep seninle olsun, bayramın mübarek olsun” gibi SMS lerle kutlanacak bir bayramı sindirecek kadar dejenerasyona uğramış bayramlar kutlanacaksa;x

Varsın diyelim Bayramınız Mübarek Olsun!

Ne acıdır ki örf, adet, gelenek ve göreneklerimizin bir çoğunda yaşanan acı dejenerasyonların bayramlarımızın kutlama şeklinde de yaşanmaktadır ki bu zamanla anlamını yitirecek gibi görünmektedir…..

Her şeyden önce yüreğinde sevgi ve saygıyı besleyen ve bunu paylaşmasını bilen herkesindir bayramlar.

Son zamanlarda bitmek üzere olan; ziyaret etmek, hatırlamak, sevindirmek adına eşsiz bir değerdir bayram(lar).. El öpmek, yanak okşamak, geçmiş olsun dilemek, fatiha(rahmet) okumak gibi güzelliklere üşendiğimiz bu zamanda, en azından bayram vesilesiyle bunu yapmak isteyen herkes içindir bayram(lar)..

Bu güzel duyguları yaşayabilen ve yaşatabilen herkesin bayramını tekrar en yürekten dileklerimle kutlar, bayramı bayram olarak karşılayan tüm İslam aleminin mutluluk ve refahına vesile olmasını dilerim….

www.servetbeki.com

 
Toplam blog
: 77
: 765
Kayıt tarihi
: 03.05.09
 
 

1968 Bingöl Merkez Ilıcalar Içpınar Köyünde doğdu. Aslen Bingöl Merkez Çukurca köyündendir. İlk v..