Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '12

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Bayrampaşa’da Boşnak lezzetleri şöleni

Bayrampaşa’da Boşnak lezzetleri şöleni
 

Boşnakların yoğun olarak yaşadığı Bayrampaşa Yıldırım Mahallesindeki Mirza Boşnak lezzetleriyle tanışmak isteyenler için güzel bir adres.

Boşnak bir baba ve kızının beraber işlettiği samimi bir köfteci Mirza. İki çeşit köfteleri var. İlki İnegöl köftesini andırıyor ama lastik gibi değil, yağlı ve lezzetli.

 

İkincisi Balkan hamburgeri (pleskavitsa) Laleli’deki Sedef Saraybosna’da yediğim gibi baharatlı değil. Pleskavitsanın üzerine Boşnak pastırması ve taze kaşar koyup, odun kömüründe pişirmişler, kaliteli bir eski kaşar kullansalar başyapıt olur.

Boşnak usulü bumbarı kuzu bağırsağını dana etle doldurup hazırlamışlar, bumbar ağızda eriyor. Sosisi andıran bumbarın lezzeti ise hafıza da iz bırakacak cinsten. Köy sütünden gerçek yoğurt ve odun fırında pişen ekmekler de yemeklerin yanına çok yakışıyor.

 

Boşnak biberi ise ilginç bir yemekler. Süt biberlerin içinde mayalanıp kaymağa dönüşüyor. Buraya gelmişken, her yerde bulunmayan Boşnak mantısı ve böreği de mutlak tadılmalı. Ayrıca yakında menülerine Boşnak tencere yemekleri ekleyeceklermiş, güzel bir haber!

Yemeği tatlı ile bitirmek isteyenler için boşnak baklavası, kalburabastıyı anımsatan Boşnak şekerparesi Dudove güzel bir seçenek.Diğer yemek yazılarımı http://sevdigimrestoranlar.blogspot.com/ 'dan okuyabilirsiniz.

Mirza:  0212 491 0233

 

 

 

 
Toplam blog
: 45
: 1685
Kayıt tarihi
: 01.06.12
 
 

Boğaziçi kimya mühendisliği, Bilgi MBA mezunuyum, ilaç sektöründe çalışıyorum. Boş zamanlarımda g..