Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '14

 
Kategori
Futbol
 

B.Dordmund ders verdi: Galatasaray :0 - B.Dordmund :4

B.Dordmund ders verdi: Galatasaray :0 - B.Dordmund :4
 

B.Dordmund, Türk Telekom Arena’da Galatasaray’a tam anlamıyla futbol dersi verdi. 
 
Bir takım sahaya nasıl yayılır. Defansını nasıl sağlam tutar. İki pasta rakip kale önüne nasıl inilir. Bunun da ötesinde bir takım nasıl takım olur, bunu açık seçik net gördük.
 
Galatasaray, dün (22.10.14)  ne futbol oynamak istedi; ne de futbolcular görevlerini doğru dürüst yaptılar! Hiç kimse ne yaptığını bilemiyordu. Orta saha darmadağınıktı. Kimse nereye deplase olacak ı biemiyordu. İlerde yine Burak top harcamakta birebirdi.
 
Belli ki Galatasaray’ın bir oyun planı yoktu. Varsa bile hiç çalışmadı.
 
Takımlar;
 
Galatasaray : Muslera, Tarık, Semih, Chedjou, Telles, Selçuk, Melo, Hamit, Sneijder, Pandev, Burak
 
Teknik Direktör: Cesare Prandelli
 
B.Dordmund: Weidenfeller, Piszczek, Hummels, Subotic, Aubameyang, Mkhitaryan, Bender, Sokratis, Kehl, Kagawa, Reus.
Teknik Direktör : Jurgen Klopp
 
Goller:
6.dk. İlk golü Marco Reus’un pasıyla Aubameyang  attı (Galatasaray:0-B.Dordmund:1)
18.dk. Piszczek’in ortasına Aubameyang vurdu (Galatasaray:0-B.Dordmund:2)
41.dk. Marco Reus’un şutu çok uzaklardan gelip, Muslera’yı geçti, ağlarla buluştu Galatasaray:0-B.Dordmund:3)
(Karşılaymanın ilk yarısı B.Dordmund’un 3-0 üstünlüğüyle son buldu)
83.dk. Adrian Ramo ilker’den aldığı  pasla buluşup takımının 4.golünü attı. Galatasaray:0-B.Dordmund:4)
 
Değerlendirme:
 
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki üçüncü maçında Alman ekibi Borussia Dortmund'u  İstanbul’da kendi sahasında ağırladı..
 
Başlagıçta insan Galatasaray’dan bir şeyler umut edebileceğini sandı ama dakikalar geçince, Almanların panzerleri, hiç de iyi niyetlerle belirten futbol kariyerleriyle, Türk defansını allak bullak etmeye başladı. 
 
Gerçi, görece top daha çok Galatasaray’ın elindeymiş gibi gözüktü ama Galatasaray sonuçta ne yapacağını bilmiyordu. ; bunu becerebilecek elemanları da gole yakın değildiler.
 
Oysu B.Dordmund  topu her aldığında aniden Galatasaray kalesinin önünde belirdi ve son derece tehlikeli şutlar çektiler. Galatasaray’ın  bütün maç boyunca B.Dordmund kalesi önünde gözükmesi iki veya üç kereyi geçmedi . Buna karşılık B.Dordmund on oniki kez  çok tehlikeli şutlarla Galatasaray kalesini yokladılar.
 
Maçtan sonra tarafların söyledikleri durumu açıklıyordu . Hamit :”Biz hiçbir şey yapamadık..” derken, B.Dordmund Teknik Direktör  Jurgen Klopp : Defansif olarak çok disiplinli oynadık. ..” diyerek durumu özetliyordu. Aslında Jurgen Klopp iki taş arasında, Türk futbolunun kulaklarını çekti, önemli şeyler söyledi ama biz anlamamazlıktan geldik.
 
Galatasaray’lı futbolcular ücretlerini alıyorlar mı, almıyorlar mı ..belli değil. Başkan Ünal Aysal, işin başlangıcında bırakıp kaçtı. Ama helal olsun adama . Ne demişti : Bir işte başarılı olamayan bırakıp çekilmeli..” Aslında dediğini tuttu. 
 
Şimdi Galatasaray debelenip duruyor. Başkan adayları 80’nine merdiven dayamış piri faniler.. Onlardan ne yarar gelir, bilemiyoruz,
 
Galatasaray Teknik Direktörü , Cesare Prandelli: Artık Türkiye’de işlerin nasıl yürüdüğünü anladı, o da işleri koyverdi gitti. Çünkü burada kazansan da bir, kaybetsen de…  Kaybetsen “Hött..” diyen yok ki… Fenerbahçe’den başka…  Aziz Yıldırım ne yapar adamı !!!
 
Neymiş, Avrupa futbol liginde esamimiz okunmuyormuş. Gelelim biz bize paslaşmalara… Boşverin öteleri. B.Dordmund’da İlker gibi oyuncular habire gollük paslar versinler. Bizde de Hamit gibi oyuncular da emekli olunca bize gelsinler , Sonra mı; sonra da Teknik Direktör olsunlar. 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..