Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '11

 
Kategori
Siyaset
 

BDP'li bağımsız(!)lardan veto neden kalktı?

BDP'li bağımsız(!)lardan veto neden kalktı?
 

BOŞVERİN İÇİNDEKİLERİ... SİZİN BARIŞ VE ÖZGÜRLÜKLERİNİZ DAHA ÖNEMLİ!


Bu ülkede ‘İleri Demokrasi’nin nimetlerinden kim kimler yararlanıyor? 

Bir yanda parasız eğitim isteyen öğrencilere yapılanlar… 

Öbür yanda, Ceza Muhakemeleri Usul Kanununda yapılan değişikliklerle, kişiye veya belli bir zümreye getirilen kısmı aflar… Örnek isteyenlere; 185 kişinin katili Hizbullahçılara uygulanan, 10 yıl tutuklu kalanların yargılaması bitmediyse salıverme kuralı. Bence bu örtülü bir aftır. Herkes Hizbullahçıların dışarı kaçacağını biliyordu. 

Öbür yanda sadece kalemi ve elinde neşteri olanların, kitap yazanların, dağlarda teröristlerle mücadele edenlerin darbe yapacakları gerekçesiyle sorgusuz sualsiz tutuklanmaları, taslak halindeki kitabın imhası… 

Daha öbür yanda; PKK destekli BDP’lilerin ortalığı yakıp yıkması… 

Olaylar anında dikkatinizi çeken bir olay oldu mu? 

Benim oldu! Adana’da parasız eğitim isteyen öğrencilere polislerin attığı dayak ile Diyarbakır’da polisin üzerine belediyeye ait kepçeyi sürene yapılan muamele. 

Ya Van’da içindeki müşterileri ve çalışanları ile birlikte yakılmaya kalkılan banka şubesi? 

Polis günlerden beri İstanbul, Adana, Mersin, Doğu ve Güneydoğu’da ortalığı yakıp yıkan, insanlara zarar veren, insanların arabalarını parçalayıp, evlerinin camını kıran, işyerlerini yağmalayan çapulcu ordusuna niye gerekli müdahaleyi anında gösterip sert tedbir almıyor? 

‘İleri Demokrasi’ PKK destekçisi BDP’lilere uygulanırken, YGS’de şifreleme olayına tepki gösteren öğrencilere neden uygulanmıyor. Veya Adana’da parasız eğitim isteyenlere niye ayrıcalıklı davranılıyor? 

YGS sınavına giren ve şifreleme olayına tepki gösteren öğrencilerin karşısına 5-10 bin genç çıkarabileceğini söyleyen Sayın Başbakan, niye bu PKK destekli BDP’lilerin eylemlerine sesini çıkarmıyor? 

Sayın Başbakan Kürt sorunu yoktur diyerek neyi kast etti? 

Kürt sorunu içi bir türlü doldurulamayan, önce Kürt açılımı, sonra Demokratik açılıma çevrilen ve kimsenin ne olduğunu tam olarak anlamadığı açılımlarla mı çözülmüştür? Yoksa Habur’da kurulan ‘Çadır Mahkeme’sindeki 7 dakikalık yargılama mı sorunu çözmüştür? 

‘İleri Demokrasi’lerde, haklarını arayanların karşısına ne zamandan beri yandaşlar çıkartılıyor? Sayın Başbakan’ın bizim bilmediğimiz özel bir gençlik ordusu mu var? Hani İtalya’da Musoloni’nin Kara Gömleklileri, Almanya’da Hitler’in Kahverengi Gömlekli gençlik örgütleri gibi? 

Bir örnek daha verip, ‘İleri Demokrasi’nin nimetlerinden kimlerin yararlandığını iyice açığa çıkartalım. Tekel işçilerinin eylemlerini hatırladınız mı? Hani Ankara’da 74 gün süren ve toplumun tüm kesimleri tarafından sempati ile bakılan, taraflı tarafsız herkesin desteklediği eylemleri… Bu eylemlere katılanlara Savcı 8 yıl hapis cezası istemiş. Bu eylemler sırasında işçiler ve CHP Milletvekillerinden başka zarar gören oldu mu? Bunlara 8 yıl hapis cezası isteyen savcı, günlerden beri yurdun dört bir yanında eylemler yapan, insanların canına, malına kast eden eylemciler için ne düşünüyor? 

Evet, gelelim YSK’nun önce veto edip, ülkenin yangın yerine dönmesine çanak tuttuğu olaylara: BDP patentli, sözde bağımsız milletvekili adayları niye veto edildi? Sonar bu veto niye kaldırıldı? 

Uğranılan bunca zarar ve ziyanı kim ödeyecek? 

Bence bu zarar ve ziyanın BDP ve YSK tarafından ortaklaşa ödenmesi gerekir... 

Bir tarafta kanunları uyguladığını sananlar, öbür yanda kanunları hiçe sayanlar… İşte ‘İleri Demokrasi…’ 

Ya 1 yıl 6 ay hapis cezası alan ve bu cezasını milletvekili olduğu için çekmeyen, sonra vekilliği düşüncede bu cezası görmezden gelinen, tekrar milletvekili adayı olunca, kanunlar zorlanarak cezası derhal 6 aya indirilen, sonra da bu cezası ertelenen vekil adayına ne demeli? 

Sahi bu nasıl kanun böyle? 

Nereye çekerseniz geliyor! Bir Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarına uygulanmıyor. 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..