Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '16

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Bebeğin Kalp atışları ne zaman duyulur?

Bebeğin Kalp atışları ne zaman duyulur?
 

bebeğin kalp atislari ne zaman duyulur


Bebeğin kalp atışları ne zaman duyulur: Her gebelik kendine özgü özelliklerle yaşanmaktadır. Hamilelik döneminde bazı anne adayları gebeliğin ilk 6. Haftasında bebeğin kalp atışlarını duyabilirken bazı anne adayları daha ileri gebelik haftalarında bebeğin kalp atışlarını duymaktadır. Bu denli derken gebelik haftalarında bebeğin kalp atışlarının duyulması için doppler ultrason uygulanması gerekmektedir. Normal ultrason ile gebeliğin 10 ve 12. Haftalarında kalp atışları dinlenebilir. Gebelikte 5 haftada bebeğin kalp atışlarının izlenmesi için, transvajinal ultrason yapılması gerekebilir. Bu yöntem riskli gebeliklerde uygulanmaktadır. Yalnızca bebeğin kalp atışlarının duyulması için yapılmamaktadır. Ancak anne adaylarının bu konuda acele etmemesi ve stres yaşamaması tavsiye edilmektedir. Bebeğin kalp atma ritmi ve kalbinin yapısı farklı dönemlerde değerlendirilebilir. Ancak değerlendirmenin sağlıklı olarak yapılabilmesi için, gebeliğin 20 haftalık olması gerekmektedir. Bu dönemde bebeğin kalp atışları daha kesin şekilde değerlendirilmektedir. Şayet gebelikle ilgili herhangi bir risk faktörü varsa, doktor gerekli değerlendirmeleri ve muayeneleri yapacaktır.

Bkz: http://kadirsavan.com/bebegin-ilk-kalp-atislari-ne-zaman-duyulur/

Gebelikte bebeğin kalp atışları izlenmiyorsa ne olur?

Hamilelikte bebeğin kalp atışlarının normal olarak duyulduğu 6. Haftadan sonra kalp atışları izlenemiyorsa, bebeğin canlılığından şüphe edilebilir. Bu aşamalarda özel ultrason yöntemleri sayesinde bebeğin sağlığı kontrol edilir. Bu aşamada bebek canlılığını koruyamıyorsa, kürtaj işlemlerine başvurulabilir.

Fetal kalp atımının gelişmemesinin en yaygın faktörleri ise:

Anneye veya babaya ait kromozom anomalileri,

Rahmin yapısal anomalileri,

Rahim içi enfeksiyonlar,

Hamilelik döneminde bilinmeden kullanılan ilaçlar,

Hipertansiyon, diabet, pıhtılaşma fazlalıkları ve immunolojik hastalıklar gibi kronik hastalıklardır.

Gebelikte bebeğin sağlıklı olduğu nasıl anlaşılır?

Hamilelik döneminde anne adayları bebeğinin kalp atışlarını duymayı belki de gebelik döneminde cinsiyetten sonra en çok heyecanla bekledikleri olay olarak ifade eder. Kalp atışlarının ve hareketlerin kaybolması, anne adayının en fazla tedirginlik yaşadığı konulardan biridir. Bebek, anne karnı içinde hareketlerine gebeliğin 7. Haftasından sonra başlamaktadır. Bebeğin hareketleri bu kadar erken dönemde hissedilemez ancak anne adayı gebelik haftaları ilerledikçe bebeğin kasları güçlendikçe, hareketleri fark edecektir. Ancak kalp atımı uygulanan ultrason yöntemlerine göre erken gebelik haftalarında dahi duyulabilir.  

 
Toplam blog
: 4
: 1129
Kayıt tarihi
: 23.11.16
 
 

Eğitim:   1973-1980 Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi / Lisans 1982-1986 Erzurum Atatürk..