Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Bedeninizin çeşitli yerleri ağrıyor ve hep yorgunsanız Fibromiyalji olabilirsiniz

Bedeninizin çeşitli yerleri ağrıyor ve hep yorgunsanız Fibromiyalji olabilirsiniz
 

Fibroiyalji


Fibromiyalji, Yumuşak kas romatizması nedir?

Fibromiyalji; nedeni bir türlü belirlenemeyen yaygın ağrılar, sürekli yorgunluk, mutsuzluk, uyku bozuklukları, vücutta ağrılı hassas noktalar, eklemlerde sabah sertliği, ellerde ve kollarda ağrı, uyuşma, şişlik hissi, barsak çalışmasında bozukluk yanı sıra hormonal bozukluklarının (sancılı ve düzensiz adet, tiroit hastalıkları) eşlik edebildiği tüm bedeni etkileyen yumuşak doku romatizmasıdır.

Sabahları yorgun kalkıyorsanız, vücudunuzda farklı yerlerde ağrılar oluyorsa aklınıza fibromiyalji gelmelidir. Fibromiyalj toplumda % 2 oranında görülmektedir. Buradan yola çıkarsak ülkemizde yaklaşık 1.3 milyon fibromiyalji hastası olduğunu söyleyebiliriz. Bu hastaların yüzde doksana yakını kadındır. Fibromiyalji özellikle 30-60 yaş arasında yaygındır.

Fibromiyalji ya da yumuşak kas romatizması ile ilgili yazıları okuduğunuzda nedeninin tam bilinmediği bilgisine ulaşırsınız. Stres, kaygı ve üzüntüler, trafik kazaları, düzensiz ve yetersiz uyku, bazı virüslerin hastalığı ortaya çıkardığı düşünülmekte ve bir anlamda tamamıyla tedavi edilemeyen hastalıklar içinde yer almaktadır. Bu nedenler yumuşak kas romatizmasının doğrudan nedeni değildir ama bu etmenler hastalığı açığa çıkarıp şikâyetleri artırabilmektedir.

Fibromiyalji tedavisi, Yumuşak kas romatizması tedavisi:

Gökmen Yaklaşımı’yla tedavide otonom sinir sistemindeki belirli bozucu alanların önemi gözlemlenmiştir. Özellikle boğaz enfeksiyonları ve jinekolojik girişimler önemli rol oynamaktadır. İkinci önemli neden olan beden balansı mutlaka düzenlenmelidir. Üçüncü neden ise bedendeki toksin birikimidir. Vücudu toksinlerden arındırmak uzun süre alabilmektedir. Ancak diğer iki faktörün tedavisi kısa sürede sağlanabilir. Gökmen Yaklaşımı’yla tedavide detoksifikasyon olmadan da çözüm sağlanabildiği gözlenmiştir.

Gökmen Yaklaşımı için http://www.emelgokmen.com/gokmen-yaklasimi/gokmen-yaklasimi-nedir/ sayfasını okuyunuz.

Nasıl tedavi yapıyorum http://www.emelgokmen.com/tedavi/nasil-tedavi-yapiyorum/ sayfasına bakınız.

Migren, baş ağrısı, fibromiyalji, hastalıklar için http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/migren/ tıklayınız.

 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..