Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Benfica-Galatasaray maçı üzerine...

Benfica-Galatasaray maçı üzerine...
 

Benfica-Galatasaray maçına bakınca ilk gözüme çarpan ne mi oldu?

Valla, sanki Barselona'yı seyrettim.

Yahu o ne öyle uzun, kısa paslaşmalar, üçgen kurmalar, sürekli gol pozisyonun girmeler, futbolun tüm estetiğini ve güzelliğini yeşil sahaya sermeler…

Daha ne olacak ki? Sanmayın ki Barselona bundan farklı oynuyor…

En önemlisi Benficalı seyircilerin de bu gerçeği görmeleri ve Galatasaray’ı maç sonunda alkışlamalarıdır.

Bence bir çok spor yorumcularının öngörülerini yıkan bir kadroyu saha süren Skibbe, en büyük sürprizi yaptı. Daha şimdiye kadar hiçbir Türkcell Futbol ligi maçında çift forvetle takım hazırlamayan Skibbe, müthiş bir hamle yaparak; Ümit Karan ve Baros ikilisiyle maça başlıyor ve maçı alacağının mesajını ta baştan veriyor.

Şunu fark ettim ki Futbolcular Teknik Direktör Skibbe’yi çok seviyorlar. Yönetim Skibbe’nin yardımcılarını görevden aldı ama kendisini alamadı. Neden sorusunun yanıtını bugün çok net aldım. Futbolcular buna izin vermedi ve yönetimin de buna gücü yetmedi. 1 nci golden sonra Ayhan’ın Skibbe ile verdikleri müthiş görüntü her şeyi açıklamıyor mu?

Hani orta saha kalabalık olacaktı, hani rakibin atakları hemen orta sahada kesilecekti… Bir çok spor yazarı ve yorumcusu hep bunları iddia ederler ve savunurlar ya… Oysa Benfica maçında, Galatasaray orta sahası Ayhan’a teslim edilmiştir. Başka orta saha yok muydu?
Olmaz mı?
Galatasaray defansıyla orta sahasıyla, forvetiyle toplu oynadı. Defans elemanı gol attı, forvet elemanı Benfica ataklarını kesti…Kısaca tüm futbolcular hem defans, hem orta saha, hem de forvet görevini başarıyla yerine getirdiler…

Galatasaray futbol takımı bu galibiyetle gelecek için tüm yollarını sonuna kadar aydınlattı.

Artık Galatasaray’ın hakikaten UEFA finali oynaması için her türlü aksiyonu, her türlü atraksiyonu gösterebileceği çok açıktır.

Bakalım, göreceğiz… Bu tezimin doğru veya yanlışlığını test edebileceğimiz maç hemen 3 sonra oynanacak derbi olacaktır.

Saygı ve sevgilerimle…

Ömer Özdamar/07 Kasım 2008

 
Toplam blog
: 689
: 2433
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

 2007 yılından beri Milliyet Blog'da yazarım. 2009 yılında 'Normal Ötesi Aşk' ve 'Normal Ötesi Aş..