Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Beni sen anlarsın İslam ağabey

Beni sen anlarsın İslam ağabey
 

Fenerbahçe’nin gittikçe nasıl bir futbol takımı olmaktan çıktığını anlamak içinİllaki şu son Yeni Malatyaspor maçını izlemeye gerek yoktu.. Perşembenin gelişi, Çarşamba’dan değil. daha Şampiyonlar ligi elemelerinde belli olmuştu İslam ağabey. 

Biz yazdık, çizdik. Herkes yazdı. Bunu herkes anladı. Ne bu Aykut Kocaman’la, ne bu artık futbolcu vasfını kaybedip 2B statüsüne giren bu ağaçlarla bir şey olamayacağını bir Başkan anlamadı İslam ağabey. 

Yenilmediğimiz ne küme düşme adayı kaldı, ne 2.lig takımı İslam ağabey. Sen böyle bir şey görmedin hiç. Sen öldün gittin, biz bırak şu Türkiye Kupasını kazanmayı artık gruplarda puan bile alamıyoruz ki turlara geçelim. Dağıldık iyice İslam ağabey. Puan alamadık, puan. Bir de yüzsüzleştik. Utanmıyoruz da artık. 

Maçların sonunu seyretmiyoruz İslam ağabey.. ilk 15 dakika bakıyorsun, maçın nasıl biteceğini anlıyorsun. 

Bugün yine bir 2. takımına yenildik İslam ağabey. Yanlış anlama. Senin zamanında bu gruba 3. lig derlerdi. Şimdi 2. ligi Bank Asya ligi yaptılar. Onun da altında bir kümeden yani. Puan cetveline baktım İslam ağabey 2. ligin 11. sırasındalar ama o kadar kötüyüz ki, maçı seyretsen sanırsın ki bu gariban takım Barcelona. Ceza sahasında bir oyuncuları Maradona olmuş, takımın yarısını çalımlıyor, herkesi, her rakibimizi şan, şöhret sahibi yaptık da bir biz birşey olamıyoruz İslam ağabey. 

2-1 mağlubuz üçüncü golü de, dördüncüyü de beşinciyi de onlar kaçırıyorlar ağabey. 

Bizim galibiyet golünü atacak ne gücümüz var, ne oyuncumuz var İslam ağabey. Zaten defans oyuncusu Lugano da olmasa gol bile atamayacağız . Biz bitmisiz. Hocamız var Allaha emanet. Şaşkın. Galibiyeti aylardır sakatlıktan dolayı oynamayan futbolcularda arıyor, Uğur’la, Özer’i oyuna alıyor ki maçın bitmesine 15 dak, ika var!!.. 

Gülüyoruz artık İslam ağabey. 

Mağlubiyet artık ceza değil, kader oldu. Yeneceğimiz takım kalmadı İslam ağabey, 2 lig takımlarına da yenilmeye başladık. 

Antalya’da 2.yarıya mı hazırlanmışlar, yan gelip mi yatmışlar. Belli olmuyor. Koşamıyorlar. 2 yıl önce tam 27 pasla Galatasaray’a gol atan takım gitti. Şimdi 2 pası bile yapamıyorlar. Şut atamıyorlar şut. Kendi kalesine gol atan gençler, bacak arasından gol yiyen kalecilerle oynuyoruz İslam ağabey. Her maç aynı. Hiçbir şey değişmiyor, bunlara yazmak, çizmek, sadece bizi kahrediyor. 

Disiplinsiz oyuncuların sözleşmesini feshediyoruz, rakiplerimize hediye ediyoruz İslam ağabey. Aurelo Beşiktaş’ta, Servet Galatasaray’da, kovana kadar takas yaptığımız Burak aynı yıl bizi şampiyonluktan etti. Trabzon’da takımın vazgeçilmesi oldu. Takasın üstüne bir bilmem kaç milyon euro verip aldığımız Gökhan’ı da oynatmadan doğru dürüst Belediye’ye verdik. Gitsin zabıtalık yapsın diye. Şimdi de Kazım’ı gönderdik Galatasaray’a gitsin biraz da orayı bozsun diye. Öyle olmadı İslam ağabey. İki maçta ikide iki yaptı. 

Başkan bu hocayla yanlış yaptı İslam ağabey. Fenerbahçe’li olmak ayrı, Hocalık kariyeri ayrıdır. Bu hocayla olmaz dedikçe ona sahip çıktı ama takım sahipsiz kaldı İslam ağabey. Şimdi ara tranferdeyiz İslam ağabey. Oyunculardan çok memnunlar ki bu yarım takıma bir oyuncu dahi almadılar. Belki de anladılar İslam ağabey. Takım o kadar kötü ki, tamamı değişmedikçe bir şey olmayacak. 

Dün bir gazetede Alex olmasa Fenerbahçe=Buca yazmışlardı İslam ağabey, kızmıştım. Ki o ligden düşmesi neredeyse kesin olan Buca, daha 3 hafta önce ‘’burdan çıkılmaz’’ denilen Kadıköy’de evirip, çevirip yenmişti de Kadıköy’ün hurdalarını gözler önüne sermişti. Bundan bile ders almadılar İslam ağabey. Haklılymış kim yazdıysa. Bir Alex’in sırtına yüklenmiş, Başkanı, hocası, futbolcu arkadaşları, koca camia. Bir hamal bu kadar yükü taşıyabilir mi İslam ağabey. 

Sen yürekli futbolcular görmeye alışmıştın. Forma aşkı görmüştün İslam ağabey. Bunlar laciverti de mavi yaptılar artık. Açık mavilerle oynuyoruz İslam ağabey. Sen Lefter’leri, Can’ları, Basri’leri, sen Cemil’leri bilirsin İslam ağabey. Şimdi onlar gibisi yok. Stadın içinde resimleri, tesislerde isimleri var ama onların büyüklüğünü anlayan yok İslam ağabey. 

Fenerbahçe uğruna sakat kalmayı göze alıp, çocuk yaşta duvarından atladığımız tahta tribünlü stad yok artık İslam ağabey. Oraya mabed denilen bir muhteşem stad yapturdı başkan. Ki, o sadece tesislerle büyük olunacağına inanıyor. Televizyonu bile var Fenerbahçe’nin İslam ağabey. Şimdiden gece gündüz Trabzon maçının bilet fiyatlarını yazıyor. 500 liraya bilet var. Yalnız futbola bakmıyorlar şimdi, holding olduk, paranın peşinde kulüp İslam ağabey. 

Kimse anlamıyor. Sana yazdım İslam ağabey. 

Sen demiştin ya ‘’ "Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz" diye.  

O zamanlar bu sözünle, bizim hissettiğimizi ama anlatamadığımızı bir cümle ile ifade etmiştin.  

O büyüklük mazide kalmakta, üzüyorlar bizi. Tamam, kupadan, şampiyonluktan falan geçtik de, tanınmayacak haldeyiz, enkaz olduk İslam ağabey.  

Biliyorum. Kemiklerin sızladı. Belki de bu gece kahrından bir kere daha öldün.  

Fazlasını yazmaya elim varmıyor. Fenerbahçe’li olmak işte böyle bir şey 

Anla beni İslam ağabey……… 

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..