Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Berlin krep

Berlin krep
 

BERLİN USULÜ KREP


Normal hazırladığımız kreplere göre biraz daha zahmetli olmakla beraber, çok güzel netice alarak ortaya değişik bir lezzet çıkartacaksınız.

MALZEMELER

500 gr un 20 gr yaş maya 50 gr şeker 50 gr tereyağı 250 ml süt Bir tutam tuz

İÇ MALZEMESİ

1 fincan marmelat 2 yemek kaşığı labne peyniri 2 yemek kaşığı fındık kreması 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı esmer şeker 1 yemek kaşığı pudra şekeri ( bütün malzemeyi bir kabın içinde karıştıralım)

HAZIRLANMASI

İyi bir sonuç almak için; unu eleyerek derin bir kaba alarak ortasını açıp mayayı, elimizle iyice ufalayarak şekerin yarısı ile harmanlayıp, ılık sütün de yarısını koyarak mayanın kabarması için yarım saat kadar ılık bir ortamda bekletiyoruz. Tuz, kalan şeker ve vanilyayı unun üzerine serpiştiriyoruz. Kalan süt ve eritilmiş tereyağını da ilave edip yoğurarak pürüzsüz, kaygan ama gözenekli bir hamur elde ediyoruz.(maya koymadan yapılan krep hamuru gözenekli olmaz) Elde ettiğimiz krep hamurunu yeniden yarım saat kadar ılık ortamda dinlendiriyoruz. Hamuru tezgah üzerinde 1, 1.5 cm kalınlığında merdane ile açarak (bardak ya da kase ile ) dilediğiniz büyüklükte kalıplar çıkartarak üzerine bir örtü örtüp 15 dakika yeniden dinlendirelim. Kızgın yağlı tavada her iki yüzünü de kızartıp, kağıt bir havlu üzerinde fazla yağlarını süzdürelim. Ortasına iç malzemesini yerleştirip hamuru katlayalım ve Servis tabağına alıp, üzerine dilediğiniz tarzda, çikolata ya da meyve sosu gezdirerek servis yapalım.
Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..